O instanță de judecată a ridicat carantina unei localități

0

În urma unui proces desfășurat la Curtea de Apel Bucureşti (click aici) judecătorii au decis ridicarea carantinei localității Gornet din județul Prahova. Carantina a fost instituită prin ordinul Departamentului pentru Situații de Urgență în luna iulie după ce Comitetul pentru Situații de Urgență a votat acest lucru pe 22 iulie după ce în decurs de două săptămâni în localitate au fost depistate 15 cazuri de COVID-19.

Pe 29 iulie, autorităţile locale din Gornet au atacat ordinul DSU în instanţă prin avocatul Bogdan Dumitru care a declarat că autorităţile locale cer despăgubiri în valoare de 500.000 euro de la DSU cu titlul de daune morale/daune interese, în condiţiile în care peste 450 de persoane au rămas fără locuri de muncă pentru că nu au mai fost primite de către angajatori din alte localităţi, iar cetăţenii comunei nu sunt acceptaţi în magazine, farmacii şi alte locuri publice din comunele limitrofe, fiind total izolaţi şi chiar „apostrofaţi”, precizează stiripesurse.ro.

Avocatul a anunţat apoi că majorează la 4 milioane euro despăgubirile cerute DSU. Cu toate acestea, instanța de judecată a respins cererea de despăgubire. Decizia poate fi atacată prin recurs.

Iată soluția instanței potrivit sursei citate:

”Admite in parte cererea – Respinge acţiunea restrânsă şi modificată formulată de reclamantul Bogdan Dumitru, în contradictoriu cu pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, ca neîntemeiată. Admite, în parte, acţiunea restrânsă şi modificată formulată de reclamanta UAT Comuna Gornet, prin reprezentant legal primar, în contradictoriu cu acelaşi pârât. Anulează Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4659202/22.07.2020 privind instituirea carantinei zonale în localitatea Gornet, comuna Gornet, judeţul Prahova. Respinge capătul de cerere în pretenţii din acţiunea reclamantei UAT Comuna Gornet, ca neîntemeiat. Cu recurs în termen de maximum 2 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII – a Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată, azi, 4 august 2020, în condiţiile art. 402 Cod procedură civilă, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.”, se arată în minuta ședinței de judecată.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate