O familie de romani a avut caldura si mancare de sarbatori datorita unor nemteni cu suflet

0

Din cursul anului 2010, mai precis din data de 01.11.2010, atrageam atentia publicului si autoritatilor nemtene ca o familie de romani, crestini, muncitori, dar batuti de soarta, se pregatesc sa intre in a treia iarna fara apa curenta, locuinta si, implicit, fara nicio sursa de caldura. Ne asteptam ca departamentul de asistenta sociala din cadrul primariei Piatra Neamt sa se autosesizeze, dar nu s-a intamplat  NIMIC .
Ulterior, in luna decembrie cand afara erau minus 10 grade si in locuinta improvizata a familiei de care vorbim erau tot minus 10 grade, am revenit cu un alt articol care a fost adus si la cunostinta autoritatilor nemtene. In acest articol aratam cum familia in cauza locuieste la minus 10 grade. In aceeasi zi am fost contactati de cei de la departamentul de asistenta sociala din cadrul Primariei Piatra Neamt pentru a oferi detalii despre locatia unde poate fi gasita aceasta familie. Datorita acestui raspuns imediat am multumit public Primariei Piatra Neamt pentru implicare. Ne vedem nevoiti sa ne retragem multumirile si sa recunoastem ca ne-am entuziasmat inutil. PRIMARIA PIATRA NEAMT nu a binevoit nici macar sa se duca pana la locatie sa vada ce e cu oamenii aceia care traiau mai rau ca animalele.
Toate problemele acestei familii se trag din faptul ca sunt oameni cu bun simt  si le este rusine sa ceara ceva semenilor. Saracii oameni muncesc cu ziua pe unde pot, sa mai castige macar de mancare. Necunoscandu-si drepturile, nu bat la usile primariei in fiecare zi sa ceara. Acesti oameni considera ca atat timp cat au doua maini si doua picioare, nu au voie sa cerseasca nimic. Ce sa mai spunem, nesimtirea si nepasarea celor care se ocupa de asistenta sociala in cadrul Primariei Piatra Neamt  depaseste orice limita. In conditiile in care primaria deconteaza miliarde de lei pentru puturosi care asculta manele pe banii nemtenilor, sa nu faci o ancheta sociala la un caz semnalat in presa  nu are nici o scuza si  sa te duci linistit sa petreci sarbatorile, stiind ca o familie pe care o poti ajuta va sta la minus zece grade, e o lipsa de umanitate, ca de bun simt nu mai poate fi vorba de mult. Credem ca persoana care trebuia sa se ocupe de acest caz si nu si-a indeplinit atributiile de serviciu ar trebui sa fie data afara sau sa isi dea demisia. Nu vorbim de o neglijenta sau nepasare, vorbim despre o familie a carei viata era pusa clar in pericol de conditiile locative.
Trecand peste asistenta sociala din Piatra Neamt care contribuie din plin la alterarea imaginii primariei si va trage mult in jos la rezultatul viitoarelor alegeri, va putem spune ca am gasit intelegere din partea unor oameni cu suflet si am reusit sa achizitionam o soba noua cu toate cele necesare montarii si cu cateva zile inainte de revelion am reusit sa montam aceasta soba. Nu va pot descrie bucuria unor oameni care de doi ani de zile nu au avut nicio sursa de caldura si acum au o soba in casa improvizata.
Deoarece autoritatile lasau aceasta familie sa moara, am preluat noi cu ajutorul dumneavoastra acest caz social, drept pentru care va spunem ce am facut si ce avem in plan sa facem pe viitor. La achizitionarea sobei am luat cu noi si familia asistata in vederea responsabilizarii fata de un bun destul de scump si donat prin contributia dumneavoastra. Achizitionarea sobei a fost conditionata de izolarea locuintei improvizate de catre familia asistata cu materiale oferite de o firma de constructii si de montarea in termen de 24 de ore a sobei tot de catre familia asistata.
De sarbatori familia in cauza a primit in mod constant alimente si conditia acestor ajutoare este ca imediat dupa sarbatori unul dintre membrii familiei care nu are acte sa mearga sa isi refaca buletinul pentru ca membrii familiei sa se angajeze in cel mai scut timp pentru orice loc de munca disponibil pe care il putem gasi. Conditiile impuse de noi au fost acceptate fara nicio problema. Urmeaza ca in luna ianuarie sa gasim cel putin doua locuri de munca pentru domnul F. si baiatul sau, urmand ca la primul salariu sa inchirieze o locuinta din veniturile salariale.
Nu in ultimul rand multumim celor care ne-au ajutat in aceasta interventie sociala si, cu riscul de a ma repeta, nu pot exprima in cuvinte cata fericire a fost in aceasta familie care de doi ani de zile nu au avut nici o sursa de caldura. Nu va pot descrie fetele oamenilor care au acum o soba si au facut sarbatorile cu mancare pe masa.
Multumim in numele familiei asistate urmatoarelor persoane:

– Felicia Ungureanu –  SC TOPOING SRL

– Iosub Catalin – Cantec Sfant

– Balan Oana – Notariat Balan

– Balus Ciprian – Romania Host

Cine crede ca poate ajuta aceasta familie este rugat sa ne contacteze la 0765.234891. Cel mai util ajutor care se poate acorda acestei familii ar fi gasirea a cel putin doua locuri de munca necalificata. In afara de adultul familiei care are calificare ca gaterist, ceilalti doi membri nu au nicio calificare, dar sunt oameni muncitori si cinstiti.

R.I.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate