O bătrână a pus stăpânire pe un bloc din Mărăței. Locatarii sunt depășiți de situație

60

Recent am primit la redacție o sesizare din partea unui locatar nemulțumit din cartierul Mărăței care declară că o vecină face legea în bloc. Din informațiile pe care le deținem, această sesizare a ajuns și la autorități, fără a se lua măsuri concrete, deși poliția a fost în repetate rânduri în vizită la doamna în cauză.

Potrivit Legii 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari se arată că pentru unele modificări proprietarul are nevoie de acordul asociaţiei de proprietari. Mai exact, el nu poate schimba aspectul sau destinaţia proprietăţii comune fără a obţine mai întâi acceptul din partea asociaţiei de proprietari.

Citește și Locuiți la bloc? Iată noile amenzi care vi se pregătesc printr-un proiect de lege

Sesizare primită la redacție:

În cartierul Mărăței, locuiește o doamnă în etate care hărțuiește în mod sistematic ceilalți locatari, precum și pe cei ai scărilor vecine. Dânsa are apartamentul situat la parter și de acolo începe războiul, cu toți și cu toate. Încerc să vă fac un rezumat și să punctez principalele probleme:

1. copiii care locuiesc în zonă, dar NU în această scară, sunt alungați cu strigăte, urlete și injurii dacă îndrăznesc să se joace în fața scării acestui bloc;

2. nimeni, dar absolut nimeni nu are voie să lase ușa de la intrarea în scara blocului deschisă, în afară de dansa;

3. grădina din fața blocului este considerată grădina proprie unde dânsa își pune flori, își întinde rufe la uscat, și ferească Sfântul să îndrăznești să te apropii;

4. dacă vecinii de la etajele 1 sau 2 îndrăznesc să folosească un aparat electrocasnic de tip mixer, storcător după ora 20.00, sau comit neglijența de a sparge vreun pahar din greșeală, începe simfonia bătutului în țeavă și în pereți, cu urletele și injuriile adiacente;

5. proprietarii de câini sunt permanent alungați, hărțuiți și sesizați pe motiv că ai lor câini „tropăie” prin casa, sar să muște sau lasă păr pe scara blocului;

6. dacă se stă pe bancă și cineva fumează, imediat dânsa împreună cu o altă vecină de la parter, cu același comportament, dar mai ușor de tolerat, încep să amenințe cu reclamații pe motiv că le intră fumul în casă;

7. reclamele din cutia poștală sunt adunate de către dânsa și aruncate fără acceptul celorlalți proprietari pe motiv că sunt inestetice și ies pe jumătate din cutia poștală;

8. dânsa suferă de diabet, deci absolut orice zgomot, chiar și duminica, este motiv de ceartă;

9. spațiul de pe casa scării din dreptul ușii dumneai este închis abuziv, cu o altă ușă, iar între această ușă și usa apartamentului dânsei s-a creat un holișor plin de farfurii, farfurioare, iconițe și plante, unde au acces doar dânsa și celelalte 2 vecine de la parter.

10. în spatele blocului există un beci făcut de dânsa pe spațiul public, lânga care dacă se apropie careva, risca să i se arunce cu apa în cap.

11. amenință constant proprietarii câinilor și pisicilor că va pune otravă sau cuie în mâncare, în iarbă, cu scopul de a omorî animalele acestora

12. nu se poate discuta politicos cu dânsa! În fața organelor de poliție este blânda și bolnavă, în restul timpului, purtăm un război psihologic cu dânsa de zeci de ani!

Vă rugăm insistent să verificați cele relatate. Vecinii de la parter fac front comun cu dânsa. Nu este admisibil ca în secolul XXI să fim atâția oameni înjurati, blestemați, sesizați peste tot, de către o persoană care are, evident, probleme de ordin psihic.

Vă atașez mai jos un filmuleț cu intrarea în „sanctuarul” dânsei și cu beciul mascat de pietre. Nu vă cer decât să verificați și să constatați că nu suntem cu toții nebuni în acest cartier!

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
60 Comentarii
 1. Racariu George Cristian spune

  ” blocul este al urmaşilor voştri ş-a urmaşilor urmaşilor voştri în veacul vecilor…

 2. marius spune

  Daca ia pliantele din posta celorlalti trebuie data pe mana politiei pt violarea corespondentei si sa vezi cum se linisteste. Daca o deranjeaza mixerul ar trebui 2 nopti bagata bormasina in perete din ora in ora si sa bata in calorifer pana il indoaie. Eu inteleg si respect oamenii in varsta dar cand devin absurzi si o iau pe aratura că tineretul nu face si nu drege atunci mai trebuie avertizati sa si vada de viata lor si de perimetrul pe care sunt proprietari. Daca stau prost cu nervii nu trebuie ca ceilalti sa mearga in varful degetelor. Sunt foarte multe persoane in varsta care iubesc animalele si copiii si tin sa cred ca asa e normal. Ceea ce prezentati dv este o anomalie, o persoana frustrata si pusa pe scandal care abuzeaza de faptul ca vecinii sai au prea mult bun simt si nu îi spun sa si vada de viata ei. Dar toate au o limita.

 3. Alin Puscas spune

  Ba fratilor pana si in lenin exista mai multa omenie fata de restu orasului. Acolo toata lumea se înțeleg intre ei si fac impreuna totul

 4. Anna Gabur spune

  Și eu am asemenea vecini fac grătar sub geam !

 5. Valentin Varlan spune

  In mare un articol foarte bine pus la punct si ma ales de interes municipal.

 6. Eu spune

  Nu mai bine facea mizerie batrana? Ce e rau in a pune un ghiveci cu flori pe casa scarii? Hai ca se ia de copii e altceva. Dar in a mentine curatenia….daca si asta este motiv sa ne plangem…….

  1. Cosmin spune

   Adevărat

 7. Petru spune

  Ar trebui speriata baba si sa vezi cum s-ar linisti.daca nu se rezolva cu frumosul atunci se trece la alte modalitati de a rezolva problema.

 8. Mihai spune

  Poate nu a pus-o nimeni la punct să fie respectuoasă. Ceva pietre-n geam ?

 9. gabur viorica spune

  Toti care criticati pe batrana santeti niste oamani care nu va place curatrnia .Stai si fumati si aruncaiti pe geam.Va place sa calcati in mizerie.Educati copii sa nu tipe sub geam.Aici in maratei asa se protejeza,se aruca punga cu gunoi de la ietaju 4/Puneti mana si faceti si voi curatenie sa va ieducati copii

  1. Cristina79 spune

   Invata sa scrii, mamaie!Si asta tine tot de educatie, sa stii!

 10. Mihaela Gabriela Serban spune

  Adevarul este ca holul este foarte curat !

 11. elena spune

  imi place cum arata gradina cu flori, poate vor unii scaieti si urzici. In general aia care trancanesc ca nu au odraslele lor unde urla, nu ridica o hartie aruncata pe jos.Batrana e o persoana harnica care nu il asteapta pe primar sa-i faca curatenie in fata blocului sau pe casa scarii.

 12. Maria Platon spune

  Nu numai acolo.

 13. Daniela Irina spune

  Credeti ca e singurul caz?

 14. Irina Munteanu spune

  amenda mare

 15. Stanescu Petronela spune

  Mai cunosc si eu in blocul alor mei o fam care a pus stapanire pe unul din uscatoare sub pretextul ca ei au dat cu var si facut curat, dar cand ai mei le-au spus sa puna toata lumea sau cine vrea ca sa faca curat au refuzat. Cui ar trebui sa ma adresez ca nu este corect ceea ce fac!!!! mai sunt si alte persoane care vor sa foloseasca uscatorul respectiv pt ca, totusi, este bun comun. Cei de la asociatia de proprietari dau din umeri

 16. Manuela Terenteac spune

  Dacă cineva îți face legea, ocupă și din spațiu holului care aparține la toți locatarii atunci ma gândesc cum stau vecinii aceia și nu o duc cu forța la un azil. Eu nu cred că tu ai acceptat să mergi cu pantofii în mână ca să nu deranjezi baba de la parter. Liniște să nu se supere parterul!

 17. Alexandru Ungurean Stroe spune

  Din pacate, aproape in fiecare bloc, inca mai exista un comunist de asta, pe care-l deranjeaza si ciripitul pasarelelor.

  1. Daniela Stroe spune

   Din nenorocire situatia cu unii locatari ” abuzivi ” este peste tot in blocurile din toata tara , iar legislatia are atatea posibilitati de interpretare ca te lasi pagubas ! Cheltuielile de judecata sunt mult prea mari fata de beneficii !!!!

 18. Gabi Fotache spune

  Faceti fratilor grătare…Să vedeti ce repede strînge hainele si închide geamurile

 19. George Adrian Curalariu spune

  Adevarul este ca in toate discutiile astea postate la unii reiese buna crestere si la altii ” ghilobaneala” specifica …….
  Cand se sta la bloc ….si mai ales blocurile noastre comuniste …. infecte ….ce pretentii aveti ???
  Daca o persoana pune flori pe casa scarii vezi doamne …ocupa abuziv ….
  Da pe tinerii astia marea majoritate nemunciti si needucati care zac la scarile blocurilor …si urla ..si fumeaza …si scuipa seminte ….si unde mai pui ca se mai altura si fetele in calduri …..!!!! Nu i vede nimeni !????
  Ca au un limbaj de 2 bani …..si repet ….nu i vede nimeni ????
  Va s propune sa fie cearta mai putina si mai multa educatie …asa cum este in tarile Civilizate .

  1. Toma Ciuperca spune

   Mi-a fàcut plàcere !
   Ideea , e mai valoroasà , in comparatie cu berea …
   Timpul …”momentul”, face diferenta !
   Berea …a fost glumà !

  2. George Adrian Curalariu spune

   Nu i o problema a bea o bere …problema este ca s a infectat tara cu o generatie de paraziti si care nici nu apreciaza sacrificiile generatiilor anterioare ….ca cu greu s a construit Republica …!

 20. Simona-Valentina Ploscaru spune

  Nu e sungura …un alt destept tot din maratei a ocupat a doua esire de bloc….el sta la3.eu exact langa usa de la esire.deci parca e de la masa mostenire parca ar fi proprietatea lui …am fost la politie dar in zilele noastre dreptatea trebuiesa o facisingur cu bata

 21. Andreea Neacsu spune

  am si eu o „doamna” la parter care a facut in spatele blocului adapost pentru caini…ce conteaza ca deranjeaza tot blocul si vecinii de la blocurile din jur ….DOGS RULES !!!

 22. Toma Ciuperca spune

  Maricela Mitria !
  Diceti-và pe bloc , scuturati-và „petalele ” pànà o sà se rusineze papagalul cel cu….excrementele!
  Explicatii de…aviariea…de posibile jumuliri !…

 23. Marian spune

  1 sfert are dreptate batrina casa scarii trebuie mentinuta curata m.ai ales la parter e cel mai murdar loc oe acolo trece toata lumea in jurul blocului trebuie sa fie curat dinsa sta la parter nu poate sa sta cu mizeria sub geam ca de la etaj unu scutura covoare altu arunca punga de gunoi si tot asa bv dinsei voi sa stati la parter tot asa ati proceda unii sint civilizati altii nu ii doare undeva de cei de la parter …deci???eu ii dau dreptate 50.%

 24. Ion Ciubotaru spune

  Daca cineva face curat si frumos nu e bine Avem foarte multe blocuri numite blocuri fantoma Tot locatari leau distruns

 25. Maria Mihalache spune

  o tara fara legi

 26. Elena Tanase spune

  Dar văd ca e foarte curat și bine îngrijit estetic acest hol….!!!

 27. Mimi Fluerasu spune

  Daca se ocupa cineva de curatenie,f. bine.Sunt blocuri unde de comun acord cu ttoti locatarii,se stiu orele de joaca pt. copii,fiecare isi duce gunoiul la tomberon(nu pe casa scarii,nu se arunca resturi menajere pe teava de la WC(ca sa nu se infunde..vai de cel ce sta la parter).Ca se pune o floare pe casa scarii,f. bine.Chiar si afara iti mai incanta ochiul(decat gunoaie).Este un om in varsta,teama de ce se intampla acum o determina sa nu fie usa deschisa la intrare ori poate curentul care ii intra in casa.Este adevarat ca acesti batrani ar trebui respectati si ajutati de noi,de copii nostri,poate educatia prinde pentru când suntem si noi batrani!

 28. Dorina Simionescu spune

  Cand o batrana se ocupa cu asa ceva ma intreb unde sant tinerii care ar trebui sa dea o mana de ajutor ,sa fie disciplinati…respectuosi si sa puna mana pe treaba ,asta este esenta dragilor eu asa am fost educata..

 29. Bordeianu Virgil spune

  E terorista saraca….cred ca va deranjeaza cind ascultati manele…mai scuturati- va chilotii ca se umfla prea tare…

 30. Rareş Nițu spune

  Eu as da drumul la menele la ora 00:00 sa ii fac in ciuda bunicutei! :)))

 31. Dorina Simionescu spune

  Sincer nu prea vad abuz,de ce????va explic batrana are dreptate cei care nu o inteleg sant certati cu ordinea si curatenia .ce este gresit a mentine ordine si curatenie pe casa scarilor,ce este gresit a mentine spatiile verzi cu flori si ordine .taiatul ierbii si altele unde vedeti greseala ????Explicati va rog….

  1. Ioana Andreea Vasile spune

   Doamna….ați citit articolul bine? Norocul ei e că stă în maratei și nu în bloc cu părinții mei. Cum sa își permită cineva sa alunge copiii sau sa otrăvească animale de companie? Dumneavoastră faceți la fel? Aveți copii sau nepoții care vor sa să joace în fața/spatele blocului dar nu pot din cauza staturilor de flori,ceapa,și alte buruieni?

 32. Marcela Mitria spune

  Daca tot e subiectul cu blocurile am o problema:eu stau la etj1 si doamna de la 4 scutura in fiecare zi mochetele presuri paturi daca veniti sa va uitati am pe perva z petale de flori par gainati de papagal are doamna si asa ceva in casa,intinde rufe inafara balconului si curg (zoi)pe geamurile noastre.
  Intrebarea este ce putem face in acest caz,am vorbit omeneste cu ea m-am certat nu ai cu cine vorbi.
  Poate mai sunt persoane care au trecut prin situatie asemanatoare si sa-mi spuna cum au rezolvat problema.

  1. Simion Marius Adina spune

   Scuturate ele….

  2. Marius spune

   De obicei se mai intra si in casa nu se sta doar in geam la etajul 1. Mai am vecini care mananca mere, vb la telefon arunca mancare la cainii sau porumbei dar daca scuturi de x un prosop cu firmituri de paine este jale.

  3. Loti Manzala spune

   EXISTĂ LEGEA BUNULUI SIMT .

  4. Coca Cimpoesu spune

   Poate o va linisti o avertizare,sau…o amenda!Traim intr-o comunitate si trebuie sa ne respectam reciproc!

  5. Pavel Andras spune

   Mutativa la camp

 33. Smau Elena spune

  În toate cartierile se întâmplă asta … cei în vârstă cred ca blocul este al lor.

  1. Mariana Amihaesei spune

   Cred ca trebuie sa avem respect si pentru cei care sunt bolnavi, sau cei care muncesc !! Trebuie sa ne comportam ca oamenii civilizati si evoluati de la stadiul de omul de Neanderthal, trebuie sa facem distinctie jntre locuinta si locurile de distractie! Nu cred ca intr-o tara civilizata s-ar tolera comportamente de mahala sau de poluare fonica!! Civilizati-va oameni tineri!! Nu regresati …nu deveniti animale!

  2. Smau Elena spune

   Una e sa pui stăpânire pe tot blocul si alta e sa se păstreze curățenia

   1. Marinela spune

    Cineva care a inteles articolul,bravo doamna !

  3. Smau Elena spune

   Eu stau la bloc stau la parter am veni de 70 ani la etajul 4 coboara la ora5 dimineață afară

  4. Smau Elena spune

   Au aleea cu flori sub geam la mine ,am copii și nu-i lasă să se joace in fața blocului ca rup florile ,nu au voie sa se joace cu mingea,din câte știu eu proprietatea ta e apartamentul nu blocul

  5. Gabriella Mirò spune

   Pai spatii de joaca nici nu mai sunt ca biserica a pus stapanire pe toate spatiile verzi…unde sa se mai joace copiii?doar online 😡

 34. Pricope Gianina spune

  Eheeeii …si eu am asa un vecin dar nu il bag in seama ! Asta e viata la bloc ,cei care vor liniste sa merga sa-si faca casa la tara sau intr-un loc unde i-si gasesc liniste deplina .

 35. Costel Dascalu spune

  POLITIA LOCALA DE CE NU IA MASURILE CARE SE IMPUN ???

 36. Mihai Mihaita spune

  Cand se va curata o sa va para rau ca nu va mai fi actiune …

 37. Maria Asandei spune

  Sigur ca ar trebui sa intervina politia locala,cum se spunea cu ani in urma,sectoristul,de aceea sant platiti din banii nostri.Daca nu e de competenta lor,atunci trebuie internata si tinuta sub tratament.Si aici la blocurile vechi,astea nemtesti,sant persoane in varsta care procedeaza aproape la fel si sant lasate libere sa fac ce vor…..

  1. xx spune

   politia locala nu este similara cu sectoristul,sectoristul este acum politistul de proximitate.Daca politia si- ar face treaba nu ar mai trebui ca batrinii sa faca curatenie si sa pastreze curatania. si ordinea: consumul de bauturi alcolice in locuri neautorizate se taxeaza de la 1000 lei in sus,deranjarea linistii publice,aruncatul mizeriei pe jos(coji seminte,ambalaje ,guma de mestecat diverse,chistoace) cam tot la fel.Daca s-ar aplica legea macar la citiva in fiecare cartier ,s-ar transmite imediat din individ in individ si s-ar face ordine.Intotdeauna cei care fac galagie sau mizerie la unele scari de bloc nu locuiesc acolo.sint fugariti de proprii proprii parinti care stiu ce odrasle au crescut si sa nu-i vada si vecinii

 38. Simion Marius Adina spune

  Nu sa găsit nimeni sa o scuture un pic…

 39. Alexandru Stamate spune

  Nu dau peste cine trebuie

  1. Dyana Dya spune

   Daa!! Bravoo!! Nu si-a gasit nasu!!

  2. Mariana Amihaesei spune

   Si ce ai face domnul meu?? Ceea ce spuneti denotta un comportament de grota !!Respectul fata de semenul tau nu este un semn de slabiciune ci de evolutie si civilizatie!! Stadiul de dat cu bâta in cap si de haiducism s-a demodat!! Suntem in secolul 21!! Sau credeti ca datul in cap va face mai viril?

  3. Alexandru Stamate spune

   Nu este vb de asta…educația s face cu vorba buna zic eu…dar daca nu se rezolva nimic așa ce facem stam și înghițim?mi e unu nu îmi place să fiu luat de fraier 😉…mai bine nebun decât husen!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate