O bătrână a ieșit plângând dintr-un magazin din Piatra-Neamț. N-ai cum să te comporți într-un asemenea fel dar în același timp să pretinzi respect…

10
Imagine cu caracter ilustrativ

Am asistat în această dimineață la o scenă pe care oricât m-aș strădui, nu o pot înțelege. Ora 07.40 (aproximativ, plus-minus câteva minute), o bătrână gârbovită, trecută cu multicel de 78-80 ani, se îndreaptă pe lângă casa de marcat să își ia un coș de cumpărături. În mâna dreaptă biata femeie ținea un portofel minuscul așa că s-a oprit preț de câteva secunde (să fi fost vreo 5-7, mai mult nu cred), să își pună bruma de bănuți în buzunarul hainei, să poată apuca coșul.

În spatele ei, un domn de aproximativ 40 de ani, iritat peste măsură, vizibil grăbit, forțează intrarea pe lângă ea, smulge un coș și își etalează printr-o replică brutală rezumatul celor 7 ani de-acasă: „hai, bre, azi, nu v-ar ține dracu’ în casă, acu ieșiți cu toții la prima oră!”. De regulă evit situațiile conflictuale de orice natură, însă de data aceasta am vrut să înțeleg mecanismul din spatele unei asemenea reacții total nejustificate așa că l-am ajuns din urmă și l-am întrebat politicos dacă nu ar fi dispus să își ceară scuze – pornind de la premisa că are doar o zi proastă. Sunt capabilă să înțeleg multe lucruri și încerc să nu etichetez oamenii cu aceeași ușurință cu care îmi pronunț numele. Răspunsul a fost edificator: „Ce **** mea mai vrei și tu de la mine, cucoană? Vezi-ți de borșul tău!”

Nu ai cum să te comporți într-o asemenea manieră dar în același timp să pretinzi respect. Ce aș mai putea spune? L-aș felicita – cu ghilimelele de rigoare – dar sarcasmul ar fi cu mult prea evident.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
10 Comentarii
 1. legio spune

  Incercati sa face-ti putina educatie minorei sau minorului si ve-ti fi imediat raportat si cercetat de toate organele , asa procedau minorii in Rusia dupa revolutia bolsevica inclusiv parinntii erau raportati ca antirevolutionari ! Oare de aceia se uita curioasa la mine o persoana in varsta sau de sex feminin cand ii deschid o usa sau ii cedez locul ? Nu sant de acord nici cu ,,educatia ” lui Makarenco dar nici asa !

 2. Onelian spune

  Niste ratati…..,astia ajung in politica de nu este deja.Rusine,mare rusine.Un nemernic.

  1. Lila spune

   Mitocănia, egoismul, mojicia au fost și sunt foarte bine predate. Mângâierea celor care asistă, din păcate, este că în cazul de mai sus mai devreme sau mai târziu va fi cineva care se va purta fix la fel cu individul aceasta. Sigur el nu-și va mai aduce aminte că a făcut la fel și va fi foarte revoltat.

 3. Min spune

  Un domn,intr-adevar! Ca daca ar vorbi cineva asa cu maica’sa (bravo tanti,l-ai educat bine) , ar fi indignatul orasului!

 4. Das Reich spune

  Romania educata.

 5. Ana spune

  Din păcate sunt multe persoane de genul asta….nu se gândesc că vor ajunge poate și ei la vârsta asta…..oameni fără suflet….mă scuzați dar eu i-aș fi dat cu capul în cap….asta e tara in care trăim și se pare că totul se bazează pe statut social și nu pe omenie….

  1. Mariana Stroia spune

   Din păcate e plină lumea de mojici și nu știu cum mama naibii că mama lor este mereu gravidă

 6. Sor spune

  Da, din pacate sunt si astfel de „personaje”. Nu-i doresc altceva…respectivului (ca domn nu e!), decat sa ajunga la vastra vemerabila a doamnei pe care a apostrofat-o cu nesimtire si sa-l impinga, eventual propriul neopotel – educat in aceeasi maniera – pe scari, preferabil si cu un sut in…partea din spate!

  1. Anton spune

   @Sor peste 60% din populatia acestei minunate tari este formata din astfel de specimene. Teoretic nici nu e vina lui, e un cerc vicios….

  2. Vio. P spune

   N-ar fi mai bine să nu ajungă?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate