O bătaie de joc cum rar s-a mai văzut: o bătrână a primit o factură la gaz de aproape 34 MILIOANE DE LEI NOI

1

Nu e o glumă ci o situație absolut revoltătoare, ridicolă și greu de înțeles: o pensionară în vârstă de 70 de ani din Muntenii de Jos (județul Vaslui) s-a trezit luna trecută cu o factură de gaz în valoare de 33.5 MILIOANE de lei noi – asta în condițiile în care bătrâna folosește un aragaz pentru gătit și o centrală DOAR pentru a încălzi apa – căldura locuinței fiind asigurată de soba cu lemne.

Pe factură era înregistrat un consum de 146.525,153 MWH:

„Săptămâna trecută, când a primit mama factura, eu eram în alt colț al țării. M-a sunat panicată că a venit factura la gaz, de 33 milioane lei vechi. Săraca, era atât de bulversată citind atâtea cifre și probabil că nu îi venea să creadă că, de fapt, factura e în lei noi”, a declarat pentru Ziarul de Vaslui băiatul femeii, Gabriel Mereuță, citat de publicația observatornews. Speriată, femeia a luat primul mijloc de transport și s-a prezentat la ghișeele Gaz Est, pentru explicații.

La sediul companiei s-a decis că a fost o „greșeală” și s-a emis o altă factură în valoare de 1700 de lei – și aceea cu mult prea mare raportat la consumul real. După un alt drum, unde s-a constatat „o altă greșeală”, s-a emis într-un final factura finală de…200 lei.

O mare bătaie de joc…cu siguranță mulți bătrâni din Neamț se confruntă cu sume astronomice (nu chiar ca în cazul descris, dar aici ne referim la cifre care nu au nicio legătură cu cât consumă bieții oameni) și preferă să le plătească – numai ei știu cum – pentru că sunt singuri, neputincioși sau pur și simplu nu se pot deplasa pentru a lămuri situația la un ghișeu.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. radu morosanu spune

    In ultima vreme companiile de gaz si curent electric parca au innebunit. Numai si numai prostii si bataie de joc la adresa romanilor. Scarbele alea de acolo zici ca vin la munca doar ca sa mai contabilizeze niste sinucideri sau morti subite,asa de aiuritoare este situatia. Sper sa ajunga sa doarma in cladiri abandonate si sa se incalzeasca cu focul facut din gunoaie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate