Nu poți calomnia politicienii cu citate…

0

Am văzut în ultima perioadă cum o mulțime de jurnaliști care nu au curajul să își exprime opinia despre anumiți politicieni caută citate critice spuse de alții la adresa țintelor lor și le pun între ghilimele crezând că asta îi protejează în vreun fel de ceva. Fals.

Dacă o persoană publică spune ceva calomniator sau injurios la adresa altei persoane publice, cel care amplifică și redistribuie mesajul chiar dacă este pus între ghilimele și se citează sursa are aceleași răspunderi ca și emitentul mesajului.

Cum ar fi ca un ziar să folosească la adresa unui politician citate dintr-un interviu cu Cheloo despre politicieni.
Pe principiul ”nu eu am spus” am putea scrie, în baza acestui raționament, despre orice politician că este un ”fomist vânzător de țară” și să ne așteptăm să nu avem nicio răspundere că am folosit un citat pus între ghilimele din declarația publică a unei persoane publice cu mare notorietate din România. Nu prea e așa. Nu poți folosi limbajul injurios al altora și singura ta scuză pe care te bazezi să fie ghilimelele.

Când faci așa ceva îți asumi ca și cum ar fi opinia ta și dacă răspunderea e aceeași nu înțeleg de ce să nu îți spui chiar propria opinie și să te ascunzi după citate… Ai o opinie că un politician e prost, hoț sau mincinos iar opinia ta se bazează pe adevăruri, nu pe ură și prostie, spune asumat că respectivul politician e un prost pentru că dacă poți dovedi că e adevărat ce spui nu ți se poate întâmpla nimic. Dacă ai jignit aiurea…soarta. Asumă-ți și răspunde pentru ceea ce spui pentru că dacă nu îți asumi și nu răspunzi pentru ceea vorbești atunci nu ești cu nimic mai presus de politicianul pe care îl bălăcărești.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate