Nu ne mai facem bine… O grădiniță din Piatra-Neamț cere 10.000 euro ca să încarce stingătoare și să verifice hidranți [Drept la replică CA Școala Gimnazială „Daniela Cuciuc”]

1

Departe de ochii opiniei publice, în consiliile de administrație de la școli se fac tot felul de lucruri ciudate pe bani publici. De exemplu, la ultima ședință de CA de la școala ”Daniela Cuciuc” s-a propus să se aloce 50.000 lei (500 milioane lei vechi sau 10.000 de euro) pentru încărcat stingătoare și verificat hidranți. Suma nu că este mare, este absolut aberantă chiar și pentru o operațiune de acest fel de la oricare fabrică din județ, și aici vorbim doar de o grădiniță.

Noi le sugerăm celor de la această școală și de la alte școli care lucrează cu firma agreată de un anumit partid să își bage mințile în cap, deoarece sar calul mult prea evident.

Să se prefacă în așa fel că au greșit suma și să o schimbe cu una mai mică sau să spună că au calculat greșit, să refacă referatul de necesitate și să se mai uite cu atenție și la sumele celelalte de miliarde pentru centrala termică și alte miliarde pentru alte investiții care miros puternic a combinații.

Voi, cei care semnați așa ceva, sunteți sănătoși? 50.000 lei să umpleți stingătoare la o grădiniță și să verificați dacă merg hidranții? Pe piața liberă verificarea unui hidrant costă cam 40 lei și să zicem că aveți 10, deși nu aveți așa de mult. De restul, 45.000 lei, dacă o încărcare de stingător e 30 de lei, ar trebui să aveți 1500 de stingătoare în grădiniță.

Treziți-vă singuri ca să nu vă trezească mascații!

Vom cere și prezenta cheltuielile de la toate școlile din oraș, deoarece sunt din ce în ce mai multe suspiciuni pe modul în care se cheltuiesc banii.

I.R.

Drept la replică – Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale „Daniela Cuciuc”, Piatra-Neamț, 14.12.12023

Referatul de necesitate la care se face referire în articolul „Nu ne mai facem bine… O grădiniță din Piatra-Neamț cere 10.000 de euro ca să încarce stingătoare și să verifice hidradnți”, publicat în ediția online a cotidianului Ziar Piatra-Neamț, din data de 13.12.2023, conține o eroare de tehnoredactare. Astfel, suma corectă propusă pentru încărcarea stingătoarelor și verificarea hidranților este de 500 de lei și nu 50.000 de lei. Referatul de necesitate a fost modificat imediat după ce s-a constatat eroarea, cu valoarea corectă pentru această operațiune. De asemenea, referatul de necesitate supus aprobării în Consiliul de Administrație este o propunere pentru realizarea notei de fundamentare privind creditele bugetare necesare în anul 2024, cu o valoare estimată a serviciilor, și nu pentru realizarea unei plăți efective, care se va face în momentul achiziției.

În concluzie, considerăm că atât titlul materialului de presă la adresa căruia solicităm publicarea dreptului la replică, cât și informațiile prezentate în cuprinsul acestuia sunt tendențioase și de natură a induce în eroare cititorii.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Costy spune

    V ați grăbit…trebuia să așteptați nițel, să vedeți cum se duce banul public pe gâtul lupului! flamand de altfel!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate