Noutăți privind impozitul pe profit

0

Conform unui comunicat ANAF, declararea și plata impozitului pe profit annual, cu plăți anticipate trimestrial se aplică următoarelor categorii de contribuabili:

– Instituțiile de credit – persoane juridice române și sucursalele din România ale instituțiilor de credit – persoane juridice străine;

– contribuabilii plătitori de impozit pe profit care au optat pentru aplicarea acestui sistem de declarare și plată prin depunerea la organul fiscal competent a formularului 012 „Notificare privind modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare și plată a impozitului pe profit”.

Acești contribuabili calculează plățile anticipate trimestriale pentru anul 2016 la nivelul de o pătrime din impozitul pe profit datorat pentru anul 2015, actualizat cu indicele prețurilor de consum utilizat pentru anul 2016, stabilit prin Ordinul Ministrului Finanțelor Publice nr. 236/19.02.2016 publicat în M. O. 146/25.02.2016, care este de 100.5%.

Sursa: www.fiscalitatea.ro.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate