Noutăţi pe rafturile Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu”

0

La început de toamnă, Biblioteca Judeţeană are de propus cititorilor săi, atât prin secţiile de la sediu, cât şi prin filiale de cartier, noi orizonturi de lectură, susţinute prin consistentele achiziţii din timpul verii.
Astfel, secţia de împrumut carte pentru copii s-a îmbogăţit recent cu 694 de volume (210 titluri) potrivite fiecărei vârste a copilăriei, precum şi diferitelor forme de cunoaştere pe care nevoia de a şti de la cele mai fragede vârste le satisface şi prin intermediul cărţilor. Printre titlurile care deja se bucură de mult succes printre cititorii Secţiei de împrumut carte pentru copii se numără şi: „Ce poţi face cu două cuvinte ?”, „Scrisori către părinţi”, „Watership down”, „Bunele maniere” „Băiatul care a îmblânzit vântul”, „Fabrica de talente”, „50 de idei geniale care au schimbat omenirea”, „365 de glume”, „Ocolul Pământului în 80 de poveşti”, „ABC-ul curajului”, precum şi cărţile din colecţia „Discovery Education” („Oraşe antice”, „Ce este energia”, „Forţă şi mişcare”, „Viaţa pe o staţie spaţială”). De asemenea, acum, în prag de nou an şcolar, bibliografia şcolară reprezintă o altă categorie de cărţi bine reprezentată în ansamblul achiziţiilor din această vară.
În ceea ce-i priveşte pe cititorii adulţi, noutăţile destinate lor, potrivit solicitărilor personale din ultima perioadă şi în concordanţă cu oferta pieţei editoriale, se materializează deja pe rafturile secţiei specializate prin 848 noi volume (472 titluri), din toate domeniile cunoaşterii. Şi aici s-au detaşat anumite preferinţe, între care: „Exerciţiile de echilibru” semnate de Tudor Chirilă, cele mai recente cărţi ale lui Lucian Boia („De ce este România altfel ?” şi „Sfârşitul Occidentului ?”), scrierile lui Amos Oz şi ale lui John Maxwell Coetzee. Au fost făcute, de asemenea, importante achiziţii şi potrivit interesului crescut pentru cărţile de dezvoltare personală, pentru cele din domeniul sănătăţii, precum şi pentru cele ce acoperă domeniul spiritualităţii creştine.
Toate aceste titluri se regăsesc în mare parte şi între noutăţile oferite de filiale, iar pasionaţii de filme artistice şi documentare se vor bucura, desigur, să constate că oferta destinată lor s-a îmbogăţit cu 161 DVD-uri, disponibile împrumutului la domiciliu prin secţia Carte de artă şi informare audiovizuală.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate