Noul comandant al IJJ Neamț își dorește o mai bună colaborare cu instituțiile din Neamț

3

DSC_0571

Luni, 1 august, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț, a fost organizată o conferință de presă în care a avut loc prezentarea noului comandant, maiorul Radu Vasile Olaru.

Acesta, în data de 18 iulie, a fost numit inspector șef al IJJ Neamț prin ordin al Inspectorului Jandarmeriei Român, iar în ultima săptămână din luna iulie a avut loc activitatea de predare-primire a unității între col. Eugen Todoruț și noul comandant.

Noul comandant a precizat că își dorește foarte mult să pună accent, în viitorul apropiat, pe cooperaea interinstituțională, referindu-se la cooperarea cu instituțiile Ministerului Afacerilor Interne, cu parchetele, instanțele  trezoreriile, dar și cu Serviciile de Informație și Protecție Internă și Serviciul de Comunicații Speciale (parteneri IJJ mai puțini vizibili în misiunile desfășurate).

”În ultima perioada am dezvoltat o relație de colaborare foarte bună cu Direcția Silvică Neamț și cu Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi, unde am obținut rezultate notabile. De asemenea, ne dorim ca în perioada următoare să desfășurăm activități la fel de benefice pentru societate.”, a mai punctat maiorul Radu Vasile Olaru.

La final, tânărul comandant al IJJ Neamț a mai menționat următoarele: ”Jandarmeria Română este un furnizor de siguranță publică și, prin urmare, trebuie să ne desfășurăm activitatea în cooperare cu cât mai multe instituții”.

Maiorul Radu Olariu a promovat în funcţia de comandant al Jandarmeriei Neamţ, după ce a obţinut cea mai mare notă dintre toţi cei cinci concurenţi care au participat la concurs. Ofiţerul accede în funcţie după ce în ultimii şase ani a fost şeful Serviciului management operaţional. A absolvit Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti în anul 2003, iar în anul 2009 a finalizat studiile de masterat în domeniul administraţiei publice europene. Şi-a început cariera militară la IJJ Neamţ în funcţia de comandant pluton, apoi ofiţer ordine publică, ofiţer specialist pază şi protecţie instituţională şi ofiţer specialist organizare-evaluare, mobilizare şi planificare resurse.
Radu Olariu este născut la Oneşti, judeţul Bacău, are 38 de ani, este căsătorit şi are un copil în vârstă de 10 ani.

Citește și
3 Comentarii
  1. stefan spune

    Si cetatenii isi doresc mai multi jandarmi pe strada acolo unde e nevoie de ei: sa ridice cersetorii, in piete, sa opreasca carutele, sa faca controale in scoli si licee pentru prafuri, sa patruleze ziua si noaptea, etc.Cred ca misiunea lor este sa-i serveasca pe cetateni nu sa „colaboreze cu autoritatile”.M-am saturat de cat „colaboreaza” astia intre ei numai la salarii si privilegii!

  2. mitik spune

    Bravooo!”vant bun in pupa”!

  3. Luana Rusu spune

    ok succes

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate