Noi date despre crima șocantă din Gârcina

0

O crimă teribilă a îngrozit județul Neamț la sfârșitul săptămânii trecute. O femeie în vârstă de 51 de ani, din localitatea Gârcina a fost ucisă cu sălbăticie de propriul soț. Polițiștii au fost sesizați cu privire la crimă pe 18 februarie, în jurul orei 20.30. Când au ajuns la fața locului, echipajele nu au putut decât să constate faptul că victima murise, corpul acesteia prezentând leziuni.

O echipă operativă formată din polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și criminaliști au efectuat cercetarea la fața locului, în vederea stabilirii circumstanțelor în care s-a produs evenimentul în cauză. Ancheta se desfășoară sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț. La acea dată, trupul neînsuflețit al femeii a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț în vederea efectuării necropsiei.

Principalul suspect este soțul femeii care, pe fondul consumului de alcool, a ucis-o cu un cuțit. Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pe 19 februarie, prin decizia Tribunalului Neamț și riscă mulți ani de închisoare.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Piatra Neamţ a transmis ieri, 21 februarie, următoarele:

La data de 19.02.2022, Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Tribunalului Neamţ cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 20.02.2022 şi până la data de 21.02.2022, față de inculpat, cu vârsta de 59 ani, cercetat, pentru săvârșirea infracțiunii de omor, în forma violenței în familie, faptă prev. și ped. de art. 199 alin. 1 C.pen. rap. la art. 188 alin. 1 C.pen.

Din probele administrate până în acest moment în cauză, s-a reținut următoarea situație de fapt:
În data de 18.02.2022, în timp ce se aflau la domiciliul comun situat în com. Gârcina, jud. Neamț, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, inculpatul, folosindu-se de un cuțit de bucătărie pe care îl avea la domiciliu, i-a aplicat o lovitură de cuțit soției sale, în vârstă de 51 ani, în zona abdominală, provocându-i o plagă înjunghiată în urma căreia a rezultat decesul victimei în aceeaşi zi, la domiciliul comun, existând o legătură directă de cauzalitate între agresiunea fizică descrisă anterior şi deces.
Faţă de inculpat a fost luată măsura arestului preventiv pentru de 30 zile.
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea şi arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

2022-02-21_comunicat

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate