Noi controale și amenzi în Neamț pentru prevenirea COVID-19

0

În ultimele 24 de ore, în cadrul acțiunii care a vizat modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă au fost verificate 37 de restaurante, terase, fastfood-uri  și societăți comerciale.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid 19, sub autoritatea prefectului județului Neamț, la data de 4 iulie, peste 150 de polițiști,  jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului, I.S.C.T.R. și A.R.R. au acționat în zonele aglomerate din județul Neamț și au verificat modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Au fost vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase și mijloacele de transport în comun.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 35 de societăți comerciale, la trei dintre acestea fiind identificate nereguli privind respectarea măsurilor de diminuare a riscului de transmitere a noului coronavirus. 

În baza Legii nr. 55/2020, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, 15 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și două pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese. De asemenea, a fost constatată o abatere de natură contravențională sancționată în baza Legii nr. 61/1991.

Pe linie rutieră, în urma controalelor efectuate în trafic au fost aplicate 33 sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002.

În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 52 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 14.000 de lei.

Acțiunile de acest gen, organizate sub autoritatea prefectului, vor continua zilnic, urmând a se desfășura cu efective suplimentare, în următoarele două săptămâni.

Sursa: IPJ Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate