Noi AMENZI începând cu luna februarie

1

Anul 2021 vine cu noi restricții. Este vorba despre o lege adoptată încă de anul trecut, dar care va intra în vigoare începând cu luna februarie

Anul acesta curățenia de primăvară se va face diferit față de anii trecuți deoarece legea interzice arderea frunzelor și ale altor resturi vegetale, iar cei care încalcă această lege vor primi amenzi usturătoare.

Legea compostului va intra in vigoare la data de 20 februarie și impune colectarea selectivă a „deșeurilor nepericuloase compostabile, prin reciclarea/valorificarea acestora folosind opțiunea de compostare/digestie anaerobă, în vederea protejării sănătății umane și a mediului înconjurător”.

Arderea frunzelor și a altor resturi vegetale devine contravenție și se pedepsește prin lege cu o amendă de la 400 lei la 800 lei, pentru persoanele fizice, și de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru persoanele juridice.

Sursa: Realitatea.net

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. George spune

    Legea este bună și sunt perfect de acord cu asta. Însă ce te faci cu baba Aglaia de la Cucuiata din deal care abia vede degetele de la mână și are o pensie de 600 de lei și a dat foc la frunzele măturate dun ogradă? Va avea cineva curaj să o amendeze ?
    Cred că mai întâi trebuie înștiințată populația, mai ales cea de vârsta a 3-a.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate