”Nocturna bibliotecilor” la Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu”

0

punct-info-bibliotecaÎn noaptea de 25 spre 26 septembrie 2015, la iniţiativa Asociaţiei Naţionale a Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), va avea loc acţiunea “Nocturna bibliotecilor” la care participă instituţiile importante de profil din ţară.
Biblioteca Judeţeană “G. T. Kirileanu”, care va fi deschisă publicului până la orele 24, în noaptea de vineri spre sâmbătă, se înscrie cu un program complex, care să satisfacă aşteptările unui public divers.
Începând cu orele 19, în sala “Cupolă” va avea loc o seară de poezie şi muzică, sub genericul “Poezia, voluptuos joc de icoane”. Invitaţi speciali: poetul şi cantautorul Dinu Olăraşu; actorul şi poetul Dan Lotoţchi (Sighişoara). Participă scriitorii: Vasile Baghiu, Nicolae Boghian, Radu Florescu, Mihai Merticaru, Emil Nicolae, Dorin Ploscaru, Nicolae Sava, Gheorghe Simon, Cezar Ţucu, moderatori: Adrian Alui Gheorghe şi Adrian G. Romila.
De la orele 20.30, în sala “Info-Club” va avea loc o manifestare a Atelierului de teatru lectură ”ARLECHIN”, cu piesa “Gin Rummy” de Donald Coburn, în regia lui Dan Iacob, cu participarea Dorinei Macovei.
Secţia de carte pentru copii & Ludotecă „Ion Creangă” organizează, între orele 18 – 21, ateliere creative pentru copii (hand made, quilling), lecturi pentru copii – “Personaje de poveste”, jocuri logico-educative pentru cei mici.
Centrul de Informare Comunitară din cadrul bibliotecii organizează, începînd cu orele 18.30, acţiunea “Tinerii și voluntariatul – proiecte de succes în comunitate” şi “Piatra Neamţ în imagini şi cuvinte” iar secţia Arte, Multimedia şi Carte străină “Victor Brauner” propune o expoziţie de publicaţii: albume de artă plastică şi arhitectură, publicaţii nou intrate în colecţiile secţiei în cursul anului 2015, “Desene şi poezii cu haz” (atelier de desen, lecturi de poezii cu haz, pentru copii cu vârste între 7 şi 14 ani; cu participarea Theodorei Popovici, elevă la Liceul de Artă “Victor Brauner”), cât şi vizionarea de filme documentare, din fondul instituţiei, dar şi vizionarea de filme artistice, începînd cu orele 20,30).
La sala “Tezaur” va fi deschisă o expoziţie de carte veche din “Fondul G. T. Kirileanu”, în sala-atelier “Veronica Micle” va avea loc o lecţie demonstrativă de limba engleză, pentru tineri şi adulţi, susţinută de profesor Doina-Cecilia Iordăchescu, iar în sala Cupolă va fi vernisată şi vizionată expoziţia de fotografie experimentală intitulată “Experimente” ce reuneşte lucrările artistului vizual Ştefan Ioan Diaconu. Secţiile de împrumut şi sălile de lectură vor fi deschise până la ora 21.00, iar înscrierea utilizatorilor se va face gratuit în intervalul orar 18.00-21.00.
Adrian Alui Gheorghe, directorul Bibliotecii: “Această nocturnă a bibliotecilor din România, la care ne-am înscris, firesc, reprezintă o demonstraţie, chiar simbolică, că actul lecturii, al contactului cu cartea, cu actul de cultură, depăşeşte un program prestabilit, că e o acţiune continuă la care trebuie să fim antrenaţi cu toţii, oameni de bibliotecă, cititori, public. Biblioteca din Piatra Neamţ va fi deschisă pînă după miezul nopţii, oferim un program divers, secvenţe din activitatea de fiecare zi, în fapt. În ultimile statistici naţionale, judeţul Neamţ se situează pe un onorant loc patru în ceea ce priveşte numărul de utilizatori ai serviciilor din bibliotecile publice. Asta e şi pentru că dincolo de activitatea de bază, cea de împrumut carte către public, sîntem preocupaţi de puterea de iradiere culturală a bibliotecii. Invităm publicul pietrean la nocturna bibliotecii, pe site-ul nostru se regăsesc reperele orare şi tipul de activitate. Prezenţa cantautorului Dinu Olăraşu, una dintre cele mai bune voci folk din ţară, poate fi un argument pentru a petrece o seară de suflet, poezie şi muzică”.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate