Nimic nu este imposibil atunci când se implică Monica Sofron: o lecție a lucrului bine făcut, cu rezultate pe măsură. DA, se poate (IMAGINI)

0

Monica Sofron, reprezentanta Asociației Umanitare Codrin este, prin prisma implicării ei, o persoană care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Nu contează cât de greu sau lung este drumul pe care îl are de străbătut, nici câte piedici întâmpină, alege mereu să ducă la bun sfârșit ceea ce își propune – și asta dintr-o dragoste sinceră pentru oameni. Dacă am ajuns la o concluzie după numeroșii ani în care i-am urmărit activitatea, aceea este că omenirea are nevoie de mai mulți oameni precum Monica – oameni sinceri, altruiști care nu poartă în suflete povara resentimentelor deși de multe ori ar fi îndreptățiți să o facă.

Ultimul proiect – care este de fapt o lecție a lucrului bine făcut – a constituit o provocare, însă rezultatele au fost pe măsura efortului și a implicării depuse – un efort de echipă în urma căruia s-a văzut că există soluții atunci vrei și îți pasă cu adevărat. Pe scurt: cartierul Văleni, un loc aparent uitat de lume, de autorități, etichetat în fel și chip. Pentru a înțelege exact despre ce este vorba, redăm integral, în cele ce urmează, cuvintele Monicăi și nu ne rămâne decât să o felicităm pentru abordarea excelentă:

„Eu sunt de părere că viaţa mea aparţine întregii comunităţi şi că trăind este privilegiul meu să fac pentru ea tot ce pot.” spunea Stephen R. Covey

Asa că, firesc că am raspuns prezent, din prima, cand inimoasa și atât de implicata profesoară Grumazescu Andreea Steel Tonic, a pus în aplicare un proiect mai special pentru a marca Ziua Națională a Curățeniei Let’s Do It, Romania!

Proiectul a fost mai special…căci zona aleasă…e una mai specială…Zona „Containere” din Văleni 2.

Și nu s-ar fi reușit această organizare exemplară, într-un loc unde deseori nici autoritățile nu au curaj să intre, dacă nu am fi avut sprijinul mediatoarei Ursu Carmen Dumitrita, singura care – cunoscând familiile și specificul comportamentului și a mentalității lor, reușește să comunice și să colaboreze în orice situație.

Mulțumim pentru colaborarea în reușita proiectului:

– conducerii Școlii nr 2, doamnelor director Stela Andrei și Irina Amelia Bârsan, care au fost alături de noi și astfel au luat legătura direct în teren cu familiile elevilor.

Florentina Moise pentru susținere prin Inspectoratul Școlar Județean, pentru tot ceea ce înseamnă educație în școli, dar și în comunitate, căci avem ani în spate de acțiuni comune pentru copiii și bătrânii din medii defavorizate.

Ionel Ploaie, pentru care nu a contat că era sâmbătă dimineața și mi-a răspuns imediat la telefon, îndrumându-ne spre domnul Rareș Alexandru #Salubritas care a răspuns imediat solicitării doamnei director Stela Andrei, și astfel au fost încarcate și ridicate 2 mașini pline vârf cu saci de gunoi.

De menționat este faptul că fără sprijinul #OVBAllFinanzRomania, care a constat în suma de 4.000 lei, primit datorită domnilor Ciprian Diaconu și Andrei Arvinte, nu am fi reușit o ACȚIUNE UNICĂ față de celelalte desfășurate în toată țara.

Astfel, în afară de saci și mănuși, toate cele 22 de familii participante care au elevi în Școala Văleni au primit câte un kit de materiale de curățenie compus din: detergent de rufe 6 l, detergent de vase, 2 spray-uri pentru geamuri, spray curățare pentru baie, săpun lichid, lavete, bureți de vase, bureți de sârmă și hârtie igienică.

Surpriza însă a fost MARELE PREMIU: O MAȘINĂ DE SPALAT SEMIAUTOMATĂ care a fost acordată familiei care a întrunit mai multe condiții: cei mai mulți saci de gunoi strânși, cei mai mulți copii, cea mai curată gospdărie, cei mai cooperanți părinti în raportul cu cadrele didactice și ai căror copii nu au absențe!!

Și deoarece (nu o să vă vină să credeți) am găsit în aceste „containere – cocioabe” o curățenie exemplară, am hotărât să mai oferim încă o mașină de spălat!!

Felicitari Andreei pentru această acțiune întrucât este un EXEMPLU CĂ SE POATE COLABORA CHIAR ȘI CU ACESTE FAMILII DACĂ EXISTĂ SUFICIENTĂ DORINȚĂ ȘI DETERMINARE DE A FACE O SCHIMBARE.

Consider că aceasta este marea provocare: să reușești acolo unde aparent pare imposibil!

Mai jos, câteva imagini:

Această ultimă postare a Monicăi precum și numeroasele cazuri pe care le prezintă cu o transparență absolut admirabilă pot fi urmărite pe pagina asociației AICI – CLICK.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate