Niciun leu de la guvern pentru schimbarea țevilor expirate de apă din Neamț

0

Piatra-Neamț și Roman, cele două mari orașe din Neamț, sunt în pericol iminent de a rămâne fără apă potabilă sau în cel mai fericit caz de a se ajunge la livrarea apei cu program. Din păcate, administrațiile celor două orașe au refuzat să schimbe conductele de apă când acestea au expirat, acum 10-20 de ani, pe principiul ”lasă că merge și așa”. Acum s-a ajuns la întreruperi în furnizarea apei potabile din ce în ce mai dese din cauza avariilor produse provocate de vechimea conductelor. Dacă la Piatra-Neamț se întrerupe apa câte o zi, două, trei și cei de la compania de apă înlocuiesc bucăți din conducta ruginită, la Roman e atât de tare ruginită țeava că nici nu o mai pot suda.

În acest context în care de 20 de ani, toți de la toate partidele au tot amânat rezolvarea problemei s-a ajuns în punctul în care nu mai avem o problemă, ci o situație critică. Mai toată rețeaua de livrare a apei este ruginită și așa de găurită că pierde o cantitate de apă cel puțin dublă față de cea care ajunge la utilizatori. Numărul de avarii zilnice este copleșitor pentru compania de apă, existând avarii la care se ajunge și după o săptămână și din ce în ce mai mulți nemțeni rămân fără apă.

Din păcate, guvernul actual PNL-USR PLUS nu a alocat niciun leu nici măcar primăriilor din Neamț conduse de PNL-USR PLUS pentru a-și schimba conductele expirate și ajunse în pragul colapsului. În aceste condiții este doar o chestiune de timp până ce vom auzi de comitete pentru situații de urgență la Neamț în care să se discute problema apei și unde din păcate să nu se poată rezolva nimic dacă guvernul nu dă bani. O să vedeți o prefectură PNL-USR PLUS care dă vina pe ApaServ și pe CJ Neamț și o companie de apă și un consiliu județean condus de PSD care vă arată hârtii cum primarii PDL/PNL de la Piatra și Roman nu au schimbat sau chiar s-au opus schimbării conductelor când erau bani. Fără bani de la guvern pentru schimbarea țevilor expirate veți vedea doar bălăcăreală politică și în timp ce robinetele se vor usca.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate