Nici ordinul emis de instanță nu l-a oprit. Bărbat din Piatra-Neamț, reținut pentru amenințare și violare de domiciliu

0
Foto caracter ilustrativ

Un bărbat din Piatra Neamț a fost reținut de polițiști, după ce ar fi încălcat obligațiile impuse prin ordinul de protecție emis de instanța de judecată.

La data de 21 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești au fost sesizați de un bărbat de 65 de ani cu privire la faptul că fiica sa a fost amenințată de către fostul soț.

Din investigații a reieșit că, un bărbat de 38 de ani, din Piatra Neamț, ar fi pătruns, fără drept, în locuința părinților fostei soții, de 33 de ani și ar amenințat-o cu acte de violență, încălcând astfel obligațiile prevăzute în ordinul de protecție emis de Judecătoria Piatra Neamț prin care s-a dispus evacuarea celui în cauză din locuința comună, fiind obligat să păstreze o distanță de minim 50 de metri față de aceasta.

În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind bănuit de comiterea infracțiunilor de nerespectarea hotărârii judecătoreștiviolare de domiciliu și amenințare.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

***

Reiterăm faptul că, începând cu 26 ianuarie 2020în cadrul pachetului legislativ menit să întărească autoritatea polițiștilor, a intrat în vigoare Legea nr. 192/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, Legii nr. 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române și Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 104/2001 privind organizarea și funcționarea Poliției de Frontieră Române.

Astfel, sunt adoptate măsuri de sancţionare a unor fapte de natură penală şi contravenţională, se instituie reguli clare şi transparente referitoare la procedurile de legitimare, de control corporal, al bagajelor sau al vehiculului, sunt detaliate condiţiile în care o persoană poate fi condusă la sediul poliţiei şi situaţiile în care poliţistul poate utiliza forţa, garantându-se respectarea drepturilor cetăţeanului.

Sursa: IPJ Neamț

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate