Nervi de dimineata, in Piatra Neamt

0

In fiecare dimineata nervii soferilor sunt intinsi la maximum in jurul orei 8, mai ales in intersectia cu sens giratoriu de la spital. Se sta si cate 15 minute in unele dimineti pentru a intra in intersectie si soferii fara tupeu asteapta si formeaza cozi interminabile in spatele lor.  Desi aceste sensuri giratorii montate in intersectiile din Piatra Neamt ar avea rolul fluidizarii traficului, se pare ca mai mult il ingreuneaza. Pe de o parte este vina giratoriului, pe de alta parte este si vina soferilor care ori nu respecta semnalizarea de rigoare in sens, blocandu-i pe cei care circula regulamentar, ori nu indraznesc sa intre in sens din diverse motive.

Ar fi foarte utila o interventie a autoritatilor in vederea fluidizarii circulatiei in cursul diminetii in aceasta zona. Se stie ca in conditii de trafic intens pot interveni ofiteri ai serviciului rutier care sa indrume si sa monitorizeze circulatia. De fapt, marea problema este ca aproape 100% din locuitorii orasului detin cate o masina cu care, evident, se deplaseaza dimineata la serviciu. Transportul cu microbuzele nu este o idee prea buna, deoarece sunt supraaglomerate, iar calatorii se calca, la propriu, in picioare. Probabil va fi necesara constructia unui pasaj alternativ in viitor, deoarece un numar mai mare de masini va cere o suprafata carosabila mai mare, mai multe benzi si intersectii care sa nu blocheze traficul.

Morala: Se pare, insa, ca fluidizarea traficului nu este, totusi, pe lista de prioritati a autoritatilor, deoarece “La romani merge si asa!”.

M.I.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate