Nemțenii se pot închina la moaștele Sf. Parascheva fără restricții

0

Nemtenii care vor să meargă să se închine la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași o pot face liniștiți.

Astăzi, sâmbătă, 17 octombrie, zeci de nemțeni au fost la Iași pentru a se ruga la Sfânta Parascheva.

Se pare că pelerinii veniți din alte orașe se pot închina la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva fără restricții. Nu știm exact ce s-a schimbat, ce reguli sunt acum, dar se poate merge.

Imaginile atașate mai jos provin de la o persoană din Neamț care a fost la Iași cu familia, astăzi, 17 octombrie, pentru a se ruga la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Sfânta Cuvioasă Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei. Ea a fost canonizată în şedinţa din 28 februarie 1950 a Sfântului Sinod al BOR. Cuvioasei Parascheva îi sunt atribuite minuni și vindecări miraculoase. De ziua sa, 14 octombrie, la Iași are loc în fiecare an un pelerinaj la care participă sute de mii de credincioși din toată țara. Pelerinajul la moaștele situate în Catedrala Mitropolitană din Iași a devenit unul dintre principalele evenimente religioase din România. Sute de mii de pelerini se adună în fiecare an la Iași în cel de-al doilea weekend al lunii octombrie pentru a comemora pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, în timp ce orașul însuși și-a stabilit Zile de sărbătoare în același timp.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate