Nemtenii diagnosticati cu cancer pot beneficia de servicii gratuite de consiliere

0

Nemtenii diagnosticati cu afectiuni oncologice, precum si aparatinatorii acestora pot beneficia, gratuit, de serviciile oferite de specialistii din cadrul Centrului Regional Iaşi pentru terapie integrativa, consiliere si reintegrare sociala a persoanelor diagnosticate cu cancer. Acesta este infiintat in cadrul Proiectului ”Retea multinationala pentru terapie integrativa, consiliere si reintegrare sociala a persoanelor diagnosticate cu cancer”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007 -2013, „Investeste in oameni!”. Beneficiarul acestui proiect este Patronatul Medicinei Integrative, iar proiectul se realizeaza in parteneriat cu Associazione Oncologica Senigalliese Valli Misa e Nevola – Italia si Asociaţia de Terapii Integrative “Sfantul Nectarie” – Romania.


Incepand cu luna septembrie s-a demarat campania de informare a pacientilor si apartinatorilor cu privire la avantajele acestor servicii gratuite. Scopurile de baza ale acestui proiect sunt: sensibilizarea societaţii civile referitor la problematica reintegrarii sociale a persoanelor diagnosticate cu cancer; informarea societaţii civile asupra prevenirii cancerului şi promovarea stilului de viaţa sanatos prin campanii de conştientizare; consiliere şi terapie oferita persoanelor diagnosticate cu cancer in cadrul centrelor regionale nou formate; identificarea celor mai bune practici existente la nivel european şi sprijinirea iniţiativelor transnaţionale şi a parteneriatelor la nivel european in vederea ralierii reţelei multiregionale de centre la reţelele europene de profil pentru dezvoltarea resurselor umane şi crearea unei pieţe inclusive de munca.

Centrul regional Iaşi isi propune sa desfasoare sesiuni de tutoriat, consiliere individuala pentru persoanele din grupul tinta (persoane diagnosticate cu cancer mamar, cancer de col uterin si cancer testicular, precum si apartinatorii acestora), activitati de asistenta psihosociala, activitati de terapie ocupationala, dar şi sa ofere acestor persoane sprijin in gasirea unui loc de munca. De asemenea, Centrul va contribui la imbunatatirea serviciilor comunitare care stimuleaza implicarea in viata comunitatii a persoanelor diagnosticate cu afectiuni oncologice.

În acest sens, specialistii Centrului Iasi pentru consiliere, reintegrare sociala si terapie integrativa a persoanelor diagnosticate cu cancer pot fi contactati zilnic, intre orele 10-19, la sediul din B-dul Tudor Vladimirescu, nr. 42-44, et.2, tel. 0232 227718.

Ilona Popescu

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate