NEMTENI, TREZITI-VA!

1

Aud din ce in ce mai multi nemteni care au atitudini de genul „E facut pe bani europeni, nu din banii nostri” . Dragi nemteni, aceasta este cea mai infantila atitudine pe care o puteti avea. Cand auziti ca se face ceva din bani europeni, de fapt este facut din banii vostri, iar pentru cei care sunt putin mai limitati si nu inteleg mecanismul, il vom explica pe intelesul lor.


Fiecare stat membru depune niste bani intr-o caciula  financiara, dupa care vine fiecare membru si solicita fonduri care, ce e drept, se reintorc cu anumite reguli si in baza unor proiecte. Mai concret, statul roman aduna bani de la noi, din munca noastra, bani cu care contribuie la bugetul european, de unde ei vin inapoi  pentru faimoasele proiecte. Daca voi  credeati  ca sunt bani din cosmos, va anunt ca nu este asa.
In realitate, lucrurile sunt mult mai grave, pentru ca in trei ani si jumatate, Romania a absorbit doar 10% din banii europeni alocaţi prin instrumentele structurale şi 12% din cei pentru agricultură, dar a contribuit la bugetul UE cu 2,35 miliarde euro mai mult decat a primit.
Efectiv, noi muncim ca prostii, contribuim la bugetul european si suntem atat de indolenti incat nu reusim sa facem proiecte ca sa recuperam macar ce am dat. In realitate, bugetul european nu ne da nici un rahat cadou, ba, din contra, ne ia din bani si tot ce vedeti dumneavoastra: pensiuni, drumuri si alte smecherii facute cu proiecte sunt platite din banii nostri, munciti de noi zi de zi, nu sunt cadou de la UE. Cand cineva acceseaza un proiect si face o treaba inteligenta cu banii, sa stiti ca acolo sunt banii dumneavoastra.
Ii invit pe cei care nu cunosteau aceasta realitate sa nu mai fie prosti si sa creada ca vreodata cineva ne  va ajuta  cu milioane de euro doar asa ca suntem noi romanii frumosi si destepti. Sa va fie clar!!! In ultimii 3-4 ani  diferenta intre ce am dat si ce am primit de la EU este de 2,35 miliarde de euro in defavoarea Romaniei, iar toti neavenitii care fac smecherii cu banii europeni va prostesc in fata, lasand impresia ca banii acestia nu sunt munciti de voi, ci au venit cadou. Treziti-va,  sunt banii dumneavoastra.
Nu negam faptul ca principiul de a aduna banii si a-i returna pe anumite directii si proiecte este o gandire matura din punct de vedere macro-economic si datorita faptului ca banii dati la UE s-au intors conditionat inapoi a facut ca in Romania sa se faca foarte multe lucruri frumoase si sa se fure mai putin, dar trebuie sa intelegeti ca acesti bani sunt banii nostri, munciti de noi si dati de noi prin taxe si impozite, nu sunt pomana de la UE.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Leo Taxil spune

    Nu stiu de unde ati scos valoarea de 2,35 miliarde €; eu am auzit un parlamentar spunínd ca valoarea cotizatiei a Romaniei la UE este de 2 miliarde € anual!!! Deci ín 3 ani am platit 6 miliarde, si am recuperat…cítiva €. Intrarea Romaniei in UE este cea mai proasta afacere, cu urmari din cele mai grave asupra unui popor fara orientare si condus de niste TICALOSI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate