Nemțeni prinși că fură curent. Acțiune a jandarmilor în colaborare cu Delgaz Grid

0
  • Peste 50 de infracțiuni la regimul energiei constatate în numai 6 ore de jandarmi în colaborare și în baza sesizărilor angajaților specializați din cadrul Delgaz Grid

În data de 24 octombrie, jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț sprijiniți de colegii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au acționat în colaborare cu angajați specializați din cadrul S.C. Delgaz Grid S.A. pe raza municipiului Roman, în scopul prevenirii și combaterii faptelor ilegale ce pot fi constatate la instalațiile de distribuție a energiei electrice.

Urmare a măsurilor întreprinse și a activităților desfășurate au fost constatate 53 de cazuri de executare sau folosire de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, sens în care jandarmii au întocmit actele de constatare ale infracţiunilor, acte ce au fost înaintate, de îndată, organelor de urmărire penală competente.
Activitățile de inspecție și control au avut loc la instalațiile de distribuție a energiei electrice amplasate pe domeniul public, nefiind înregistrate incidente pe timpul operațiunilor executate și nici evenimente grave în planul ordinii și siguranței publice.
Așa cum susțin specialiștii din domeniu, sustragerea energiei electrice reprezintă un risc atât pentru cei care se racordează în mod ilegal, cât și pentru consumatorii din vecinătate.
Orice intervenție neautorizată, precum și utilizarea unor instalații improvizate, pot genera oricând accidente grave sau incendii, cu pierderi de vieți omenești și daune materiale semnificative precum și răspunderea penală și contravențională potrivit legii nr. 123/2012.

informează Jandarmeria Neamț

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate