Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
sâmbătă 20 iulie 2019
  • :
  • :

Nedreptate reparată: Cadrele didactice vor primi integral de la Guvern banii câștigați în instanță

Guvernul PSD va achita integral cadrelor didactice sumele de bani câștigate în instanță, reparând astfel o nedreptate făcută dascălilor de guvenările anterioare.

În conturile Ministerului Educației s-a transferat de la buget suma de 710 milioane de lei, bani cu care vor fi plătite atât restanțele aferente hotărârilor judecătorești, cât și cele scadente în 2019.

Totodată, Universitățile de stat au primit sume importante pentru plată, până la data de 25 aprilie, a restanțelor. Astfel, s-au alocat:

a) 88 de milioane de lei pentru punerea în excutare a sentințelor judecătorești reprezentând diferențe salariale

b) 5 milioane pentru achitarea dobânzilor legale generate de sentințele judecătorești

c) 227 de milioane de lei pentru punerea în aplicare a legii 85/2016 privind plata diferențelor salariale cuvenite personalului didactic din învățământul de stat pentru perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011.

Prin aceste aceste măsuri guvernarea PSD rezolvă o problemă mai veche, aceea a retribuirii dascălilor, făcând dovada voinței sale politice, dar și a performanței sale guvernamentale care generează resurse financiare suficiente, inclusive pentru astfel de nevoi. Cadrele didactice își vor primi banii în preajma sărbătorilor de Paști.

„Lecție de bună guvernare și dovadă de respect pentru profesori: Guvernul PSD va achita integral cadrelor didactice sumele de bani câștigate în instanță. Se repară astfel o nedreptate a guvernărilor anterioare. În conturile Ministerului Educației s-a transferat de la buget suma de 710 milioane de lei, pentru a fi plătite restanțele aferente hotărârilor judecătorești. Universitățile de stat au primit de asemenea bani pentru plata, până la data de 25 aprilie, a restanțelor. Partidul Social Democrat respectă Programul de guvernare și își îndeplinește obiectivele, indiferent de atacurile și blocajele unora sau altora. Plata restanțelor către profesori nu e nici „campanie”, nici slogan de politician. E un fapt ce nu poate fi contestat. Sunt bani care intră în conturi. E o promisiune respectată!”, a declarat președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *