Nebunie totală cu Anonymous Piatra-Neamț

0

Anonymous este un concept în care niște utilizatori de internet luptă în general contra a tot ce este ocult sau ține de o autoritate sau de oameni, corporații și sisteme despre care cred ei că ar fi elemente nocive pentru societate. Ideologia a luat ființă în 2003, iar mișcarea Anonymous este una profund anti-autoritate. Membri Anonymous folosesc sintagma „Suntem anonimi. Suntem Legiunea. Noi nu iertăm. Nu uităm. Așteaptă-ne.”

Și la Piatra-Neamț a apărut un site de internet anonymouspiatraneamt.com unde sunt abordate agresiv diferite tematici pe care cei ce administrează acest site le consideră nocive pentru societate.

În principiu noi nu suntem de acord cu nicio formă de exprimare neasumată sau prea agresivă, dar înțelegem conceptul ca fiind unul prezent în toate țările din lume și îl respectăm, chiar dacă nu suntem de acord cu el.

La noi, la Piatra-Neamț, acest site a atins puncte sensibile ale unor persoane care se credeau niște mici Dumnezei și desigur că au deranjat. Dacă au comis vreo ilegalitate cei de la Anonymous în abordările lor este treaba autorităților să se pronunțe. Din punctul nostru de vedere, la ce este pe internetul din România de 2 ani de zile cu cascade de obscenități, incitări clare la ură contra politicienilor, cu îndemnuri la violarea femeilor și copiilor acestora sau la devastat locuințele indicându-se adresele, ce fac cei de la Anonymous e o adiere de vânt în furtuna de agresivitate și obscenitate cultivată în mediul online. Dar avem instituții care se vor pronunța.

Deși nu am vrea să facem publicitate acestui concept, suntem nevoiți să revenim asupra subiectului, deoarece un individ numit Corfu Ionuț care administrează tvmneamt.ro, individ care va răspunde în fața instanței pentru minciunile diseminate, aruncă în spațiul public acuzații fără niciun indiciu sau argument despre asocierea administratorului ziarpiatraneamt.ro la acest grup Anonymous. Mai sunt menționați ca suspecți fostul ministru Dănuț Andrușca, consilierul local Romel Bârjoveanu, prefectul Daniela Soroceanu și alții. O nebunie totală în care Ionuț Corfu se crede atât de important încât acuză că atâția oameni s-ar fi unit într-un grup ca să facă ceva contra lui.

Deși nu ne face plăcere absolut deloc acest conflict din interiorul presei, deoarece lumea nu râde doar de ei, ci și de noi, suntem nevoiți să precizăm că Iosub Robert, administratorul ziarpiatraneamt.ro, nu a contribuit sub nicio formă la crearea nici unui instrument site/pagină Anonymous, nu finanțează, nu administrează, nu editează, nu moderează, nu sprijină tehnic și nici măcar moral nu este de acord cu niciun instrument al Anonymous Piatra-Neamț.

Sunt necesare aceste precizări, deoarece Ionuț Corfu calomniază încontinuu în spațiul public și până ce organele de cercetare penală îi vor răspunde la plângerile făcute contra Anonymous sau până ce instanța de judecată se va pronunța în procesele pe care le avem cu numitul Corfu Ionuț, suntem nevoiți să facem tot ce putem să reducem din impactul negativ de imagine pe care îl au aceste minciuni. Cu siguranță instituțiile statului se vor pronunța asupra vinovăției sau nevinovăției celor nominalizați ca suspecți de Ionuț Corfu și cel puțin o parte din nevinovați vor cere individului în instanță daune morale consistente.

Eu suspectez, având ca indiciu amenințările directe primite, că intensificarea atacurilor asupra ziarpiatraneamt.ro și administratorului publicației se datorează începerii seriei de articole cu tema mafia lemnului de la Poiana Teiului.

Așadar, Iosub Robert, administratorul ziarpiatraneamt.ro, nu face parte din grupul Anonymous și acest lucru va fi dovedit de rezultatul cercetărilor penale aflate în desfășurare și ulterior de despăgubirile morale pe care instanța de judecată va decide să le plătească Ionuț Corfu.

Iosub Robert

P.S.: Toți cei care mă cunosc știu că sunt contra limbajului licențios și mai ales contra introducerii familiilor nevinovate în scandaluri. Mai mult de atât, toți cei care mă cunosc știu că am un caracter prea puternic pentru a suporta să mă ascund în spatele unei pagini sau identități neasumate. Nu am făcut acest lucru în cazuri în care erau alte persoane cu adevărat periculoase și puternice, cu atât mai mult aș considera că este o decădere gravă să ajung să mă ascund de un individ de nivelul domnului Corfu.
Pe cei care nu mă cunosc îi rog cu respect să aștepte rezultatul anchetelor și proceselor în desfășurare.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate