Nebunie totală: CCR a decis: OUG privind prelungirea mandatelor primarilor este NECONSTITUȚIONALĂ

0

Curtea Constituţională a României a discutat sesizarea privind Legea referitoare la prelungirea mandatelor primarilor, care stabilește că data alegerilor locale este stabilită de Parlament.
Pe 13 mai, Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat OUG privind prelungirea mandatelor „Mandatele în curs ale primarilor, primarului general al municipiului Bucureşti, preşedinţilor de consilii judeţene, consiliilor locale, Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi consiliilor judeţene se prelungesc cu cel mult 6 luni de la data încetării stării de urgenţă sau stării de alertă”.

Judecătorii CCR au decis:

Atât OUG-ul dat de Guvern, cât și Legea adoptată de Parlament prin care se prelungesc mandatele primarilor au fost declarate NECONSTITUȚIONALE de câtre Judecătorii Curții Constituționale.

Acum, foarte urgent, Parlamentul va trebui să vină cu o nouă lege prin care să prelungească mandatele primarilor, care expiră în luna iunie și să prevadă și data la care vor avea loc alegerile locale.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate