NEAMȚ/ Ținutul Zimbrului, promovat cu succes printr-un EcoBrunch delicios

0

Sâmbătă, 3 octombrie, a fost o zi de toamnă blândă, cu bucate alese și voie bună la Brunch Ținutul Zimbrului , desfășurat în comuna Agapia.

Evenimentul de promovare locală, aflat la a II-a ediție, s-a dovedit a fi și o bună modalitate de relaxare și de a ne bucura de vremea perfectă de toamnă.

Dar răsfățul nu s-a datorat doar razelor soarelui, culorilor toamnei sau gazdelor evenimentului. Papilele gustative au fost alintate cu rețete tradiționale, specifice zonei și perioadei anului.

Pe lângă aperitivul divers cu produse din carne, brânzeturi, legume, mâncărurile calde ce au putut fi savurate la marginea pădurii sunt: sloiul și proțapul de oaie, tochitura moldoveneacă, borșul de hribi asezonate cu murături și mămăliguță. Vedete ale zilei au fost și dulciurile de casă: cornetele cu cremă de brânză, alba ca zăpada, salamul de biscuiți, plăcintele cu măr, cozonacul. În plus, siropul de brad, cătină sau mustul au întregit meniul.

Programul pregătit de organizatori nu s-a limitat doar la ospățul culinar. Oaspeții au putut descoperi, la pas, împrejurimile pensiunii agroturistice Casa dintre Pini, Agapia, unde a avut loc evenimentul și au vizitat Mănăstirea Agapia.

Atelierele de croșetat susținute de Maria Vasiliu, de tors – Dorica Vasiliu și de realizat lumânări artizanale (Candle Art by Ramona) au fost foarte apreciate de oaspeții veniți din diverse părți ale țării, special pentru eveniment.

Momentul artistic pregătit de elevi de la școala Agapia și producătorii locali au întregit tabloul parcă de poveste creat în livada de meri unde a avut loc EcoBrunch-ul. Oaspeții au putut lua cu ei suveniruri din Ținutul Zimbrului precum dulcețuri, siropuri, nectar, miere, lumânări, podoabe, produse hand made, produse din lavandă sau trufe negre.

Mâncarea a fost foarte bună, iar oamenii amabili. Se vede că au făcut tot ce le-a stat în putință ca participanții să se simtă bine. Iar drumeția a fost binevenită și interesantă. Nu știam că Filioara este un sat așa frumos”, “Toți cei prezenți au avut o bucurie și o frumusețe extraordinare, au trăit momentul, dar și bucuria acelei superbe zile de toamnă. Vă mulțumim tuturor pentru ce am simțit și cum ne-am simțit: ca acasă”, “M-am simțit ca în vremurile de demult. Minunat.“ sunt câteva din impresiile oferite de oaspeții prezenți la evenimentul de sâmbătă.

Cei care au făcut ca evenimentul să fie unul reușit au fost: Asociația Ținutul Zimbrului, APDTN Valea Ozanei, pensiunea agroturistică Casa dintre Pini, pensiunea Cassandra, APDT EcoLand. Producătorii locali La Nea Ion Măcelaru, Dulce de Acasă, Mure Filioara, Lavanda Zimbrului, Cătina lui Bicu, Candle Art by Ramona, Trufe Negre Humulești Neamț, stupina Apostol Alexandru, Apopei Andreea, precum și gospodarii sau gospodinele au ajutat ca meniul să fie unul divers, iar cei prezenți să cunoască mai multe despre produsele oferite în destinație.

De asemenea Școala Nicolae Grigorescu Agapia, grupul vocal coordonat de interpreta Ionela Brănișteanu, biserica Sf. Petru și Pavel Filioara, Casa Culturii Ion Creangă, primăria Târgu Neamț, Asociația Puzzle OptimEast, AtelierEva au ajutat ca evenimentul să se desfășoare într-un mod armonios.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Asociația My Transylvania și Asociația de Ecoturism din România și Romsilva – Parcul Natural Vânători Neamț și are ca scop promovarea gastronomiei, culturii și sprijinirea comunității și a producătorilor locali.

Ne bucură să simțim bucuria celor prezenți la evenimentele pe care le pregătim special pentru ei.

De asemenea, ne bucură că tot mai mulți localnici simt că sunt parte din poveste, din Ținutul Zimbrului, și că promovăm împreună ce au mai frumos de oferit aceste meleaguri”, spune Viorela Chiper – manager destinația ecoturistică Ținutul Zimbrului.

Foto: Gabriela Cozma

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate