Neamț: Săptămâna Europeană a Sportului 2017

0

În judeţul Neamţ  au fost bifate o serie acţiuni inedite, desfășurate în cadrul proiectului „Săptămâna Europeană a Sportului 2017“. Organizată în fiecare an, manifestarea are ca scop promovarea sportului în rândul tuturor cetăţenilor timp de o săptămână.

În 2017, perioada rezervată proiectului a fost  23-30 septembrie. Prima acţiune în Piatra- Neamţ s-a consemnat în ziua de 25 septembrie, când la Baza Sportivă „Vip San Gym“ a avut loc o lecţie de gimnastică aerobică alături de antrenoarea Ana Maria Olariu, după cum a precizat Lenuţa Dabija, preşedintele Asociaţiei Judeţene „Sportul pentru Toţi”, for ce coordonează în Neamţ activităţile programate în cadrul proiectului amintit mai sus.

Data de 26 septembrie a fost rezervată întâlnirii cu elevii Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Alexandru Roşca“ din Piatra Neamţ. Pe terenul de sport al unităţii de învăţământ amintite, cei care au învăţat câte ceva din tainele gimnasticii – în special la bârnă, şi s-au făcut utili echipeide majorete au prezentat exerciţii.

Au lucrat la bârnă, au prezentat coregrafii, s-au bucurat de pampoane şi panglici şi de mişcare pe terenul de sport. De fapt, ideea proiectului este să promovăm în rândul oamenilor sportul, mişcarea, pentru ca mai apoi să se bucure oricine de beneficiile acestei activităţi.“, a declarat Lenuţa Dabija.
După terminarea exerciţiilor programate alături de profesoara Georgeta Tănase, elevii de la „Roşca“ au primit din partea Federaţiei Române Sportul pentru Toţi tricouri cu însemnele evenimentului şi diplome de participare, iar dulciurile au venit din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Neamţ, reprezentată de directorul Gheorghe Paisa.
Miercuri, 27 septembrie, un moment asemănător celui de la CŞEI „Alexandru Roşca“P iatra-Neamţ a avut loc în  curtea Liceului Tehnologic Special din Ştefan cel Mare. Vor fi şi acolo jocuri sportive şi activităţi recreative.  Joi, bucuria sportului s-a reîntors la întoarce la Roşca, unde au avut loc meciuri de baschet şi fotbal.

Ultimul eveniment în cadrul proiectului «Săptămâna Europeană a Sportului 2017» s-a defășurat  sâmbătă, 30 septembrie 2017, în Parcul Tineretului din Piatra-Neamţ.  Lângă fântâna arteziană, câteva  echipe de majorete au prezentat o parte dintre dansurile învăţate.

Proiectul a fost iniţiat şi coordonat de Federaţia Română Sportul pentru Toţi în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului.

sursa DJTS Neamț

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate