Neamț Piano Festival, la final

0

Prima ediție a festivalului de pian de la Piatra-Neamț s-a încheiat duminică, 17 septembrie, cu concertul de gală care i-a avut ca soliști pe pianiștii Luka Okros, originar din Tbilisi (Georgia) și Daniel Ciobanu, acompaniați de Orchestra Simfonică „Mihail Jora” din Bacău, sub bagheta tânărului dirijor britanic William Kunhardt.

Așa cum a promis încă de la început Daniel Ciobanu, inițiatorul acestui festival, plăcile tectonice ale orașului au fost zguduite de splendorile muzicale care au răsunat aseară la Teatrul Tineretului: Concertul nr.2, pentru pian și orchestră, de Rachmaninoff și Concertul nr.1 pentru pian și orchestră, de Tchaikovsky.

A fost o seară magnifică, dedicată regelui pian, prin care artiștii de pe scenă au reușit să infuzeze publicului din forța și energia lor creatoare.

Ultima seară de festival a fost una a emoțiilor, completată de cuvinte pline de sensibilitate.

„Nu îmi vine să cred că asta nu e prima zi, că se termină aici. Nu vă puteți închipui, dar a fost o muncă colosală.”,  a declarat pianistul Daniel Ciobanu.

De asemenea, această ultimă seară nu s-a putut încheia fără ca talentatul artist Daniel Ciobanu să aducă mulțumiri celor care au pus suflet și au contribuit la organizarea acestui eveniment de anvergură, dar și oamenilor care i-au călăuzit pașii și l-au ajutat să devină persoana care este astăzi.

Felicitări, Daniel Ciobanu și tuturor celor care s-au implicat în acest proiect!

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate