Neamţ Music Festival, ediția a III-a, la final

0

În perioada 12-15 septembrie, ținutul Neamț a fost gazda unei noi ediții  Neamţ Music Festival.

Manifestarea l-a avut ca director artistic pe Daniel Petrică Ciobanu, tânărul pianist român care în anul 2017 a câştigat premiul al II-lea la prestigiosul concurs Arthur Rubinstein de la Tel Aviv și a fost organizată  în colaborare de Centrul pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare” Neamț.

Ajuns la cea de-a treia ediție, Neamţ Music Festival, a stat sub semnul dualității și a inclus concerte, recitaluri şi cursuri de măiestrie, susținute de Anna Geniushene, Petras Geniusas şi Graeme McNaught.

Seara finală a ediției a treia a festivalului , denumită „GALA CONCERT”, a avut loc aseară, 15 septembrie, la „Cinema Mon Amour” din Piatra-Neamț.

Pe scena a urcat Orchestra Română de Tineret, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea, care i-a acompaniat pe pianiștii Charles Richard Hamelin (Canada), Alexander Ullman (Marea Britanie), Lukas Geniusas (Lituania) și Vitaly Pisarenko (Rusia).

Dualitatea fost exprimată în ultima seară a festivalului de muzica semnată de protagoniștii romantici ai virtuozității pianistice, Chopin și Liszt.

Astfel, publicul prezent a fost invitat la o plimbare prin lumea caleidoscopică, mereu vie și atât de prezentă a celor doi poeți romantici ai pianului, Chopin și Liszt.

Orchestra Română de Tineret, dirijor Gabriel Bebeșelea. Pianisti: Charles Richard Hamelin, Alexander Ullman, Lukas Geniusas, Vitaly Pisarenko.
• Charles Richard Hamelin – Frédéric Chopin – Concerto no.1
• Alexander Ullman – Franz Liszt – Concerto no.1
• Lukas Geniusas – Frédéric Chopin – Concerto no.2
• Vitaly Pisarenko – Franz Liszt – Concerto no.2

sursa foto: Centrul pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare” Neamț

În acest an, evenimentul a căpătat o binemeritată recunoaștere, intrând sub patronajul prestigiosului Festival Internațional „George Enescu”. Astfel, ieri seară, semnalul sonor al Festivalului  „Enescu” a răsunat și la Piatra-Neamț, prin introducerea în programul prestigioasei manifestări a ultimului concert de la Neamţ Music Festival.

A fost o încheiere de excepție cu solişti laureaţi ai unor mari concursuri internaţionale, care cu siguranță va atrage mândria Festivalului „George Enescu”.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate