NEAMȚ: Mobilizare exemplară a polițiștilor – Doi bărbați urmăriți NAȚIONAL au fost depistați

0
Foto caracter ilustrativ

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au depistat doi bărbați de 41, respectiv 54 de ani, căutați la nivel național.  

La data de 21 februarie a.c., în baza investigațiilor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Neamț au depistat, pe raza municipiului Piatra Neamț, un bărbat de 41 de ani, din localitatea Rediu, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Cel în cauză era condamnat de Judecătoria Piatra Neamț la o pedeapsă privativă de libertate de un an și patru luni, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

În fapt, în noaptea de 4/5 iunie 2016, acesta împreună cu o altă persoană a sustras două cabaline de pe raza localității Rediu.

Polițiștii l-au condus și depus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei.

***

La data de 22 februarie a.c., în urma unor activităţi specifice operative desfăşurate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Neamț în colaborare cu cei ai I.P.J. Mureș, au depistat un bărbat de 54 de ani, din Bicaz Chei, căutat la nivel național.

Față de acesta, Judecătoria Bicaz a dispus măsura de siguranță a internării medicale provizorii într-o unitate specializată de asistență medicală până la însănătoșire sau până la obținerea unei ameliorări care înlătură starea de pericol ce a determinarea luarea măsurii, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunilor de amenințaretulburarea ordinii și liniștii publice și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Cel în cauză se sustrăgea de la punerea în executare a măsurii de siguranță, fiind depistat de polițiști nemțeni pe raza județului Mureș.

În fapt, în perioada 31 august – 3 septembrie 2019, bărbatul ar fi apelat, în repetate rânduri, Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 sesizând intervenția echipajelor la locuința sa, fără a comunica aspecte coerente. De asemenea, acesta ar fi adresat amenințări reprezentanţilor STS și echipajelor care au intervenit, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional.

Totodată, la data de 4 septembrie 2019, pe fondul consumului de alcool, s-ar fi deplasat la o instituție publică din localitatea Bicaz Chei, unde ar fi provocat scandal și folosindu-se de un obiect tăietor-înțepător, ar fi adresat amenințări cu acte de violență, perturbând astfel activitatea instituției și creând o stare de temere persoanelor prezente. În continuarea activității infracționale, acesta s-ar fi deplasat la o unitate medicale din localitate, unde s-ar fi manifestat violent, având asupra sa obiectul tăietor, fiind deposedat și imobilizat de personalul unității.

Bărbatul a fost internat de polițiști la Secția de Psihiatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, pentru investigații medicale de specialitate.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Sursa: IPJ Neamț

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate