NEAMȚ: Mai multe persoane care foloseau câini pentru cules de trufe, oprite de Poliție și amendate

0

La data de 19 mai, polițiștii din cadrul Secției de Politie Rurală Dulcești au acționat pentru prevenirea delictelor silvice, transportul, comercializarea și deținerea materialelor lemnoase și nelemnoase.

Pe timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au depistat, în localitatea Horia, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Valea Ursului, în care se aflau mai multe persoane și 6 câini specializați în recoltarea de trufe.

Totodată, în autoturismul în cauză, polițiștii au găsit și cantitatea 3.480 de grame trufe negre, fără a deține documentele prevăzute de lege pentru deținerea, transportul și comercializarea acestora.

Cantitatea de trufe negre identificată a fost confiscată de polițiști și predată specialiștilor din cadrul Ocolului Silvic Roman.

Persoanele în cauză au fost sancționate contravențional, conform prevederilor Legii nr. 171/2010 și ale Legii nr. 407/2006 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amendă în cuantum de 2.500 de lei.

a transmis IPJ Neamț
aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate