NEAMȚ: Legea se încalcă sistematic, oricâte verificări s-ar face

0
Foto caracter ilustrativ (Sursa: BihorStiri.ro)

La data de 23 mai a.c., în intervalul orar 18.00 – 24.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene împreună cu polițiștii din cadrul Secțiilor de Poliție Rurală Gîrcina, Săvinești și Ștefan cel Mare au verificat respectarea normelor legale care reglementează circulația pe drumurile publice.

Acțiunea a avut ca principal scop combaterea consumului de alcool în rândul conducătorilor de vehicule.

În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri au aplicat 35 de sancțiuni contravenționale, dintre care 33 conform OUG nr. 195/2002, o sancțiune conform Legii nr. 55/2020 și o sancțiune conform Legii nr. 61/1991. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate de polițiști este de peste 8.000 de lei.

De asemenea, au fost reținute 9 de permise de conducere, dintre care 5 pentru alcool, 3 pentru nerespectarea  regimului legal de viteză și 1 pentru alte abateri.

Au fost constatate 7 infracțiuni la regimul rutier pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului și 4 pentru alte infracțiuni.

Sursa: IPJ Neamț

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate