(NEAMȚ) INCIDENT GRAV în această seară – O persoană a fost preluată de elicopterul SMURD în stare de inconștiență

0

La ora 18:52, prin apel la 112, Dispeceratul Integrat ISU-SAJ Neamț a fost înștiințat despre faptul că, în zona tarabelor cu produse artizanale din Cheile Bicazului, o persoană a căzut de pe o stâncă în râul Bicaz.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (o autospecială complexă pentru intervenție), de la Serviciul de ambulanță Neamț (o ambulanță cu medic tip C de la Stația Piatra Neamț și o ambulanță tip B de la Substația Bicaz) și de la Serviciul voluntar pentru situații de urgență Bicaz Chei (o autospecială de stingere).

De asemenea, de la Punctul de Operare Aeromedicală Brașov a fost alocat un elicopter SMURD care s-a deplasat la locul evenimentului.

Ajunse la locul indicat, echipajele de la ambulanță și serviciul voluntar au găsit o persoană de sex masculin, inconștienttă, căzută în albia râului Bicaz de la o înălțime de aproximativ 6-7 m. Echipajul medical a constatat că aceasta prezintă multiple traumatisme și necesită transportul la o unitate spitalicească.

Cu ajutorul tărgii lopată, s-a acționat pentru evacuarea victimei din mediul ostil. Bărbatul, cu vârsta de 51 de ani, a fost preluat de ambulanța SAJ tip C și transportat în zona carierei de piatră din localitatea Bicaz Chei unde a fost predat echipajului de pe elicopter, care a transportat victima la UPU Brașov.

COMUNICAT IPJ:

La data de 7 iulie a.c., în jurul orei 19:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au fost sesizați cu privire la faptul că, o persoană care se afla în zona Bicaz-Chei s-a accidentat.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 51 de ani, din Bicaz, se afla împreună cu familia în zona turistică Bicaz-Chei, s-ar fi urcat pe o formațiune stâncoasă situată între DN 12C și albia râului Bicaz, de unde s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut în albia râului, de la o distanță de aproximativ 6 metri.

Bărbatul a fost preluat de un echipaj medical din Neamț, iar ulterior cu un elicopter SMURD, a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență Brașov.

Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, cu privire la săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, pentru a stabili, cu exactitate, cum s-a produs acest accident.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate