NEAMȚ: Incendiu la un apartament situat la etajul 4 (FOTO)

0
Sursa foto: Facebook (Irina Nitu)

În jurul orei 11:52, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la un apartament din orașul Târgu Neamț. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Târgu Neamț cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Incendiul se manifesta în interiorul unei bucătării, a unui apartament situat la etajul patru dintr-un bloc de locuințe din b-dul Ștefan cel Mare.

Până la sosirea forțelor de intervenție proprietara locuinței și copilul minor al acesteia s-au autoevacuat. Femeia de 43 de ani a suferit atac de panică. Aceasta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la paramedici,  refuzând transportul la spital.

Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul. A ars un cuptor cu microunde și s-au deteriorat bunuri materiale din interiorul bucătăriei ( obiecte de mobilier, centrala termică, diverse ustensile pentru bucătărie etc)
Cauza probabilă de producere a incendiului: aparate electrocasnice lăsate nesupravegheate sub tensiune
, a transmis ISU Neamț.

Pompierii nemțeni reamintesc cetăţenilor măsurile ce trebuie respectate pentru preîntâmpinarea unor astfel de evenimente nedorite, soldate în unele cazuri, cu mari pagube materiale și uneori, din nefericire, cu victime umane.

🚒‼️ATENŢIE LA APARATELE ELECTRICE SUB TENSIUNE!
❗ Nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: televizor, mașină de spălat, fier de călcat, radiator, reşou, lampă şi altele asemenea;
❗Instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;
❗Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.
❗Dacă sesizaţi miros de plastic topit, deconectaţi aparatul de la sursa de curent. De cele mai multe ori, acest miros este produs de topirea corpului prizei sau a ştecărului. Treptat, arsura se va extinde pe conductorul de alimentare, acesta schimbându-şi culoarea până când se înnegreşte. Următorul punct va fi aparatul electric sau sistemul electric din perete. Incendiul este iminent.
❗Unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a aparatelor electrice. Avertismentul vizează în mod special, electrocasnicele mari: boiler, frigider, televizor, maşina de spălat etc.. Încercați să alocaţi fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care uniţi mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi, provocând în scurt timp, un incendiu.
❗Atunci când plecaţi de acasă, deconectaţi consumatorii puternici de la sursa de curent electric. În cazul în care folosiţi prelungitoare cu posibilitatea de stopare a alimentarii cu energie electrică, nu ezitaţi să deconectaţi consumatorii electrici de fiecare dată când petreceţi mai mult timp în afara casei.

🚒‼️NU IMPROVIZAŢI!
❗ Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
❗Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
❗Indiferent că este vorba despre reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de montarea unei siguranţe, improvizaţiile reprezintă un pas sigur către incendiu: orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent.
❗Tot la capitolul improvizaţii se regăsesc şi reparaţiile efectuate de către o persoană neautorizată.

🚒‼️EVITAŢI SĂ INSTALAŢI APARATE ELECTRICE APROAPE DE SURSELE DE APĂ!
❗În cazul în care în locuinţa dumneavoastră este instalat un dispozitiv electric în baie, asiguraţi-vă că nu va intra niciodată în contact cu apa.

🚒‼️SUPRAVEGHEAŢI COPIII!
❗ Nu lăsaţi copiii în casă, cu sisteme de încălzire electrice sau aparate electrice aflate în funcţiune;
❗Înlăturaţi orice curiozitate a copiilor în legătură cu focul, explicându-le cu răbdare, pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru viaţa lor şi modul în care pot evita producerea unui astfel de eveniment.

🚒‼️INSTALAŢI DETECTOARE DE FUM!
Dacă în clădirea în care locuiţi nu există senzori pentru fum şi incendiu, puteţi face singur aceasta achiziţie pentru o mai bună protecţie. Dacă aveţi deja un sistem de acest gen, verificaţi periodic funcţionalitatea sa, precum şi starea bateriilor.

🧯Păstraţi la îndemână un stingător cu pulbere şi verificaţi valabilitatea acestuia. În cazul în care asistaţi la un incendiu electric, nu folosiţi niciodată o soluţie lichidă pentru stingerea focului.
☎️ Apelaţi numărul de urgenţă 112.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate