NEAMȚ: Din ce în ce mai rău – Nu o spunem noi, o arată datele transmise oficial

0
Imagine cu caracter ilustrativ

În ultima săptămână, polițiștii rutieri au acționat atât pentru combaterea abaterilor săvârșite de pietoni și bicicliști, cât și pentru combaterea neacordării priorității de trecere pietonilor și vehiculelor, pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive și respectarea regimului legal de viteză.

În perioada 2 – 8 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier cu sprijinul celor ai Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au acționat pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

Astfel, pentru neregulile depistate în trafic, au fost aplicate 703 sancțiuni contravenționale, din care 694 aplicate conform O.U.G. 195/2002 și 9 conform altor acte normative.

Din totalul acestora, 256 au fost pentru depășirea regimului legal de viteză, 47 pentru abaterile săvârșite de pietoni,  22 pentru abaterile săvârșite de bicicliști, 8 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor,  8 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 6 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și 347 pentru alte abateri rutiere.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 86 de permise de conducere.

Dintre acestea, 47 au fost pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 8 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 8 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 6 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și 17 pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce.

Totodată, au fost retrase 34 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

În această perioadă, polițiștii rutieri au constatat 5 infracțiuni, din care 4 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și una pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. 

Sursa: IPJ Neamț

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate