NEAMȚ: Cu 7 copii, obligați să demoleze casa. Nu vor decât o bucată de pământ

0

UPDATE: „În urma apelului de ajutorare făcut de familia Cherecheș Marius și Maria cu privire la situația prin care trec, fiind nevoiți să-și demoleze jumătate din locuința construită pe terenul vecinului, nu pot rămâne indiferent și mă ofer să cumpăr personal 500 m2 de teren în satul Stefan cel Mare, județul Neamț, pentru a-l dona familiei să-și construiască o locuință. Dacă cineva dorește să vândă sau cunoaște un teren de vânzare, poate să mă contacteze. Vă mulțumesc!”, a declarat primarul comunei Ștefan cel Mare, Sorin Ouatu.

Știrea inițială:

Zilele trecute am primit un apel de la o familie cu șapte copii din comuna Ștefan cel Mare. Ajunsă în situația de a-și demola casa, în urma unei decizii judecătorești, familiei nu i-a rămas decât să apeleze la presă pentru a găsi o soluție.

Tatăl copiilor ne-a declarat că pământul pe care și-au ridicat casa în urmă cu vreo 20 de ani ar fi fost al bunicilor, însă între timp vecinii i-au dat în judecată, fiind nevoie să demoleze acum câțiva ani o cameră. Acum, din nou, în urma unei decizii judecătorești, familia are termen până pe 4 iunie să demoleze locuința pentru a elibera terenul.

Și-au pregătit o cameră micuță în care vor sta cu copiii după demolare, însă situația este dramatică. Bărbatul spune că de 6 ani a făcut repetate apeluri la primărie să primească doar o bucată de teren, însă răspunsul a fost de fiecare dată negativ. Singurul venit este cel adus de soț, care lucrează cu ziua, și mai sunt alocațiile copiilor. De 4 ani nu mai beneficiază de ajutor social. Soția nu lucrează și nu poate face prea multe demersuri în nume propriu, deoarece ne-a declarat că nu știe să citească.

Locuința, după cum se vede și din imagini, este modestă, dar curată, tatăl este muncitor, iar toate fetițele merg la școală, cu excepția celor două fete mai mari care sunt măritate. Singura lor cerere este aceea de a primi, prin orice metodă, o bucățică de teren pe care să își poată ridica prin muncă proprie o locuință.

Dacă există persoane care consideră că pot sprijini, pot obține mai multe detalii de la biroul de asistență socială din cadrul primăriei Ștefan cel Mare referitoare la familia Cherecheș.

arsene

cuc

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate