Neamț: Așa tată, așa fiu – trimiși în judecată pentru dare de mită

0

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Neamț au finalizat cercetările, iar procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț a dispus, la data de 15.05.2020, trimiterea în judecată a două persoane fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, în coautorat. 

          În fapt, la data de 08.08.2019, la D.G.A. – S.J.A. Neamţ a fost înregistrat denunţul penal prin care doi agenţi de poliţie în cadrul I.P.J. Neamţ – Poliţia Oraş Tg. Neamţ – Formaţiunea Rutieră, denunțau faptul că, în ziua de 07.08.2019, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu cu o autospecială MAI, pe raza localităţii Săcăluşeşti, comuna Agapia, judeţul Neamţ, au identificat în trafic un autoturism filmat de aparatul radar cu o viteză de peste 100 km/h, pe un sector de drum cu limitare de viteză de 50 km/h.

La volanul autoturismului oprit de către agentul de poliție se afla inculpatul, care îl avea ca pasager pe inculpatul pe tatăl său, de asemenea, inculpat.

Polițistul i-a adus la cunoştinţă bărbatului aflat la volan că a condus cu viteză nelegală, motiv pentru care i se va aplica o amendă contravenţională şi i se va suspenda exercitarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile. În timp ce agentul de poliție se afla în interiorul autospecialei pentru întocmirea procesului verbal de constatare a contravenţiei, inculpaţii s-au apropiat de portiera stânga faţă a maşinii de poliţie şi au oferit sume de bani, respectiv 100 lei şi, ulterior, 150 lei, pentru a renunța la întocmirea documentaţiei legale de sancţionare contravenţională.

Oferta acestora a fost categoric respinsă, dosarul penal fiind constituit ca urmare a sesizării lucrătorilor de politie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Neamț, delegați să efectueze mai multe activități de urmărire penală.

  • DIRECȚIA GENERALĂ ANTICORUPȚIE, SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE NEAMȚ
telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate