NEAMȚ: Află cum poți să îți sterilizezi gratuit animalul de companie

FOTO: Adriana Hartan/FACEBOOK

Cu sprijinul organizației suedeze Swedish Animal Aid, Adriana Hârțan realizează în județul Neamț multiple campanii de sterilizări de animale de companie, căței și pisici, cu sprijinul veterinarilor locali.

Câțiva dintre aceștia sunt dr. Andrei Tudor, dr. Liana Ichimoaie, dr. Baston Florin (Costișa), dr. Raluca Davidov (Roznov). Se încearcă și mobilizarea medicilor de circumscripții, mai ales din zonele rurale, pentru ca aceștia să se ocupe și de animalele de companie, nu doar de cele de fermă.

Cei care își înscriu animăluțele în cadrul campaniilor de sterilizări beneficiază de gratuitate, costurile fiind suportate de organizația suedeză și sponsori.

UNDE MĂ ÎNSCRIU vara pentru campaniile de STERILIZĂRI GRATUITE organizate pe pagina de facebook Adriana Hartan

🐾 Caută pagina „Voluntar de Neamț pentru animăluțe” sau pagina de facebook Adriana Hârțan
🐾 Găsește imaginea cu localitatea din județul Neamț de care esti cel mai apropiat cu adresa de domiciliu 
🐾 Trece la imagine ce animăluțe ai de sterilizat (nume cățel/pisică, sex, vârstă) 
🐾 Urmărește paginile să afli noutățile despre campania care te interesează.

STERILIZÂND, SALVEZI VIEȚI! 

Sterilizarea previne puii nedoriți, abandonul lor, înmulțirea necontrolată a animalelor fără stăpân și bolile asociate nesterilizării.

Campaniile vor începe cu localitatea care va avea cele mai multe animăluțe înscrise. Este important să fie un anumit număr de persoane înscrise pentru ca medicii să desfășoare campania, așa că nu ezitați să vă înscrieți animăluțele cât mai rapid.

Totodată, acolo unde sunt doritori, în zonele rurale, se caută și un spațiu acoperit cu 2 mese de lucru, curent electric, apă, pentru a desfășura campania. Nu în ultimul rând, e nevoie și de voluntari. 

Mai multe detalii despre procedura de înscriere, despre localitățile unde au loc campaniile și orice alte informații găsiți pe profilul de Facebook al doamnei Adriana Hârțan (click aici) și pe pagina de Facebook Voluntar de Neamț pentru animăluțe (click aici).

Doresc sa mentionez, pentru a nu induce in eroare populatia, ca in aceste campanii de sterilizari gratuite nu este implicata nici o autoritate locala, nici o organizatie de protectie a animalelor din zona sau alte societati.
Toate aceste actiuni, incepute cu 3 ani in urma, se organizeaza pe paginile de facebook mentionate mai sus in articol, cu ajutorul oamenilor cu suflet, care fac totul din proprie initiativa, cu propriile puteri si cu ajutorul unor prieteni inimosi, in special din alte tari, care ne sustin cu fonduri pentru achitarea sterilizarilor catre medicii veterinari , pentru ca desi sterilizarile sunt gratuite pentru animalute, costurile operatiilor trebuiesc achitate.
Asteptam si alte persoane din Neamt care doresc sa se implice in diferite moduri, pentru a solutiona aceasta problema a comunitatii noastre .
Multumesc tuturor celor care pun suflet, timp si sigur nu in ultimul rand, sponsorilor fara de care nimic nu ar fi posibil!
” – din dragoste pentru animalute, un simplu cetatean, Adriana Hartan, initiatorul acestor campanii de sterilizari gratuite.

- Apreciază pagina -

5 Comentarii
 1. Adriana Hartan spune

  Stimata redactie !
  Din cate cunosc , orice cetatean din tara asta si din UE are dreptul la replica .
  Asta nu inseamna sa schimbati imaginile din ziar 😵❓Eu nu v-am cerut asta ❗️Probabil ca acum , vorbele mele vor parea aiurea .. pentru ca nu mai exista imaginea de la primarie .
  Respectiva imagine chiar nu am considerat-o simbolica pentru activitatile nostre , intrucat primaria nu s-a implicat deocamdata cu NIMIC in aceste campanii de sterilizari . Este doar munca enorma de cativa ani , a catorva persoane care se implica mai mult decat va puteti dvs imagina .
  In ceea ce priveste articolul , prefer sa nu vorbesc despre cum de „v-ati hotarat” sa il scrieti . ..
  Iar in ceea ce priveste ” publicitatea gratuita ” , cred ca un ziar nu ar trebui sa considere aceasta INFORMARE A POPULATIEI ca pe o publicitate , ci ca pe o datorie constienta , avand in vedere importanta solutionarii problemei cainilor comunitari , problema care a devenit o necesitate si o urgenta in tara noastra .
  De ce exista atunci ziarele ? Nu sa informeze populatia despre ceea ce se intampla in zona lor ?
  Va stiu iubitori de animale … va citesc articolele despre animalute .. Sau in ziarul dvs nu toate animalutele au aceleasi drepturi ? Unele sa fie SALVATE , ADOPTATE ? altele STERILIZATE ? Oare un ziar nu ar trebui sa fie impartial ? 😳
  Va multumesc pentru ca imi publicati comentariile .. si acestea sunt tot un fel de „publicitate gratuita ” .. sper sa nu trebuiasca la un moment dat sa platesc pentru ele 😳 mai stii ? 😳

  1. Adriana Hartan spune

   Doresc sa mai mentionez ca nu numai grupul din Suedia ne ajuta , ci sunt sute de alti prieteni de peste tot din lume .. multi din tari din UE , altii din America , Noua Zeelanda .. pe altii nici macar nu ii stim .. altii chiar din Romania .. Important este ceea ce reusim sa facem TOTI IMPREUNA .. de peste 3 ani de zile ..
   Pacat ca tocmai cei care ar trebui sa fie mai implicati , fiind vorba despre animalutele lor , adica cei din Neamt , nu reusesc sa faca lucrurile impreuna 😳
   Cine stie ? Poate intr-o zi ?
   Daca cineva doreste , ma poate contacta pe pagina de fb Voluntar de Neamt pentru animalute sau Adriana Hartan
   Multumesc !

 2. Adriana Hartan spune

  Multumim mult pentru articol !
  Scuzati , dar nu inteleg de ce apare poza de la primarie ?
  Poate mai reprezentativa ar fi fost o imagine din campanii ? Acum , sigur , depinde la ce se vrea sa se faca publicitate mai multa 😳
  Este adevarat ca la primarie s-au purtat niste discutii cand au venit prietenii din Suedia , cu scopul implicarii primariei in aceste actiuni , dar deocamdata nu s-a concretizat nimic in acest sens .
  Doresc sa mentionez , pentru a nu induce in eroare populatia , ca in aceste campanii de sterilizari gratuite nu este implicata nici o autoritate locala , nici o organizatie de protectie a animalelor din zona sau alte societati .
  Toate aceste actiuni , incepute cu 3 ani in urma , se organizeaza pe paginile de facebook mentionate mai sus in articol , cu ajutorul oamenilor cu suflet , care fac totul din proprie initiativa , cu propriile puteri si cu ajutorul unor prieteni inimosi , in special din alte tari , care ne sustin cu fonduri pentru achitarea sterilizarilor catre medicii veterinari , pentru ca desi sterilizarile sunt gratuite pentru animalute , costurile operatiilor trebuiesc achitate .
  Asteptam si alte persoane din Neamt care doresc sa se implice in diferite moduri , pentru a solutiona aceasta problema a comunitatii noastre .
  Multumesc tuturor celor care pun suflet , timp si sigur nu in ultimul rand , sponsorilor fara de care nimic nu ar fi posibil !
  Din dragoste pentru animalute ,
  un simplu cetatean , Adriana Hartan , initiatorul acestor campanii de sterilizari gratuite ( scuzati ca imi mentionez numele .. de obicei nu o fac … dar ca sa nu fie alte neclaritati )

  1. Ziar Piatra Neamt spune

   Stimata doamna, articolul este „publicitate” gratuita a campaniei dumneavoastra de sterilizari. Nu intelegem insinuarea, mai sunt si oameni bine intentionati pe lumea asta, fara a cere nimic in schimb. Fotografia am considerat-o reprezentativa deoarece apareati dumneavoastra si cei din Suedia care sprijina ceea ce faceti aici. Pentru ca asa ati dorit, am sters fotografia si am pus o imagine din campanie. Succes in ceea ce v-ati propus!

 3. Victorita Zaharia spune

  Doresc sa sterilizez o pisica si un motanel, locuiesc in com.Brusturi .Va rog sa ma informati unde pot face acest lucru.Multumesc

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate