NEAMȚ: Acțiune de amploare în piețe, târguri și oboare

0

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au aplicat sancțiuni în valoare de peste 1.900 de lei, în urma unei acțiuni organizate pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului Covid-09 și descurajarea faptelor de comerț ilicit în piețe, târguri, oboare și în zona adiacentă acestora din orașul Roznov.

La data de 7 noiembrie a.c., polițiștii structurilor de ordine publică și rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, precum și polițiști locali au acționat pentru prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite cu produse agroalimentare de origine animală provenite din importuri și achiziții intracomunitare sau a căror proveniență nu este stabilită, desfășurate în piețele agro-alimentare, târguri și oboare din orașul Roznov.

De asemenea, polițiștii au desfășurat activităţi preventiv-reactive, în sistem integrat, pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19, de către agenții economici care desfășoară activități de acest gen, la targuri şi oboare, unde este semnalată prezența unui public numeros, la care au fost cooptaţi şi reprezentanţii altor instituții.

În acest context, polițiștii au efectuat verificări și controale de specialitate la 27 de obiective economice și au legitimat peste 60 de persoane.

Pentru neregulile constatate pe parcursul acțiunii, polițiștii au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale, dintre care 21 potrivit Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 și 4 conform altor acte normative.

Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru creșterea siguranței în trafic, fiind aplicate 2 sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 1.980 de lei.

Activitatea a beneficiat de sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Neamț, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Neamț și Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț.

În activități au fost angrenați și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

Sursa: IPJ Neamț

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate