Ne pare rau ca am avut dreptate: usor, usor, Masivul Cozla se va muta in oras

8

Multi baieti destepti din administratia locala si nu numai au spus ca suntem nebuni cand spuneam, printre altele, ca muntele Cozla se va muta usor, usor in oras . Se pare ca am avut dreptate si nu este decat o chestiune care tine de timp ca domino-ul alunecarilor de teren sa ajunga in oras. Initial, au fost alunecari de teren in partea de sus a masivului, ulterior in partea de mijloc, iar astazi la 50 m de Colibele Haiducilor.
In data de 09.08.2011, ceream Agentiei Pentru Protectia Mediului Neamt sa ne comunice daca bravii constructori de la Primaria Piatra Neamt sau cine or fi ei, firma din Cipru care administra Perla sau firma din Bucuresti care tot castiga miraculos concursuri etc., au vreun fel de acte de reglementare din partea mediului. Rasunsul a fost clar, NU.
Degeaba am anticipat noi ca vor fi probleme, degeaba am sarit toti ca arsi ca s-a facut drum prin depozite fosilifere si ca se construieste ca pe vremea lui Burebista, fiecare unde vrea .
Ei, iata ca a venit iarasi ziua in care, cu dezamagire, avem dreptate si muntele Cozla a inceput sa o ia iarasi la vale si asa, usor, usor, va ajunge si peste casele oamenilor de la poalele muntelui.
Dar sa nu uitam ca in iulie 2010 Primăria a primit aprobarea Agenției de Mediu pentru plantarea a 110.000 de puieti în zonele afectate de alunecarile de teren de atunci. Crede cineva ca au fost plantati peste 100.000 de copaci pe Cozla? HAHAHAHA! Doar daca or fi copaci care cresc de sus in jos, pe sub pamant ……
Autorizatii de mediu, mai greut cu ele, dar avem una din putinele partiii cu fata la rasarit ca sa nu stea zapada decat 2-3 luni pe an pe ea, avem telegondola care duce spre nicaieri si avem sus constructii goale, iar in curand o sa avem alunecari de teren peste casele de la poalele muntelui si sa nu credeti ca cineva va fi sanctionat pentru ca s-a ajuns aici. Nimeni nu va fi vinovat si totul se va face si reface la infinit, mai mult pe hartie si mai putin in teren, dar, in schimb, pe banii nostri .
Ca sa fie si o bomboana pe coliva ecologica din zona, va anuntam ca una dintre constructiile frumoase din lemn facute pe Cozla vrea sa vina in vizita in oras si a inceput sa o ia la vale, probabil sub greutatea autorizatiilor de constructie si a lucrului bine facut. Ca doar la Piatra Neamt se poate ca o constructie sa se darame inainte de a fi data in folosinta….
Exista in universul in care traim lucruri peste capacitatea noastra de intelegere, iar vorbele din batrani spun ca atunci cand construiesti din banii sarmanilor sau cand nu pui suflet in ceea ce faci, ci doar interes, totul se va narui mai devreme sau mai tarziu, nu degeaba avem legenda Mesterului Manole .
Presupunem ca nu se va lua nicio masura sau, in cel mai fericit caz, se vor mai planta 100.000 de….. panselute ca sa tina terenul in loc, iar cand ape, maluri si copaci vor navali peste casele din vale, de abia atunci vor izbucni scandalurile adevarate, ca la poalele muntenui sa nu va ganditi ca stau niste amarati care au lucrat toata viata pe santier.
Citisem undeva ca Masivul Cozla este arie protejata, poate se refereau la perimetru doar. Dar ce sa facem, daca la Nisa orasul se urca pe munte, de ce la Piatra Neamt nu ar putea sa coboare muntele peste oras?

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
8 Comentarii
 1. popa gheorghe adrian spune

  Nu mai vorbiti urat de „emeritul premiant doctor docent summa cum laudae”…evident, nu la scoala, Gheorghe Stefan. Asa o somitate care da lumina orasului prin piedicile si jafurile proprietatii private…chiar sunt mahnit de tupeul afisat de unii de pe aici care jignesc acest omniprezent”ZEUS” si de-a pururea sincer si onest. Dumnezeu sa-l Binecuvanteze cu ce a binecuvantat si el pe altii prin activitatea sa.

 2. pietreanul spune

  De la inceput am criticat acest lucru si spuneam ca dl cacealmist Stefan a facut numai investitii paguboase si periculoase dar bune ptr buzunarul lui si al acolitilor lui.Pietrenii au platit si vor mai plati mult timp,,binefacerile” acestui individ, care avea pupincuristii de serviciu care veneau cu expresia arhicunoscuta,,acest om a facut ceva” de parca facu se ceva cu bani din buzunarul lui si pe gratis.Multi m-au considerat gica contra dar acum s-au convins de ce este in stare acest individ.

 3. alix spune

  daca nu se va interveni se va intampla ca in 1897

  ADMIN : Cred ca mai curand vom ajunge la 1907 🙂

 4. janel iosub spune

  O sa regretam amarnic pt. tot ce au facut acesti cretini, insa va fi tardiv. Si subsemnatul ar fi de acord cu masurile ce se iau in China, insa corb la corb nu-si scoate ochii! Si cand ma gandesc cati de multi pupincuristi au sustinut si sustin aceste halucinante proiecte! Valabil este si pt. nenorocitii care spun ca sunt OPOZITIA si au votat si cu mainile si cu picioarele, aprobarea acestor proiecte! Toti sunt niste JAVRE ORDINARE.

 5. ptcristina spune

  Simplu.ca in china. daca esti contra esti impuscat.

 6. blini spune

  Dupa ce pleaca astia va dezastru…muma lor!

 7. Raba spune

  Cum ziceam mai inainte, ce face si ce a facut Agentia si Ministerul de resort? Asta ne intereseza in mare masura: avem institutii, cum functioneaza si de ce nu…
  De ce se tem toti de Pinalti?

 8. cristiana spune

  simplu .ca in china.impuscati

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate