Ne „otrăvim” puțin câte puțin, zilnic. Și totul cu acordul tacit al DSP Neamț

6

Iată ceea ce noi nu trebuie să știm, ci doar Direcția de Sănătate Publică. Pe principul „ce nu te omoară te face mai puternic” (să dăm totuși Ceazarului ce-i al Cezarului – un soi de metaforă ironică pentru prezumția de nevinovăție), ajungem, printr-o deducție logică la concluzia conform căreia apa care vine prin țevile absolut mizerabile are rolul de a ne fortifica de fapt, sistemul imunitar.

Țevile prin care vine apa pe care o bem de la robinete sunt în mare parte depășite și trebuiau să fie schimbate de mult. Aceste țevi nu sunt ale ApaServ ci ale UAT-urilor (primăriilor/cj) din Neamț.
Cum arată aceste conducte prin care vine apa pe care o bem? Priviți bucăți din țevile reparate prin Piatra, Roman și în județ!

Hai că-i bine!

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
6 Comentarii
  1. Costi Muraru spune

    Acest primar trebuie înlăturat urgent! Altfel vom plânge după banii noștri.

  2. Lamurit spune

    Dle Iosub, m-am uitat mai atent la prevederile contractuale din Contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare. Din ce vad situatia nu este deloc roz cu Apaserv. Acest contracte este insotit de trei anexe, care fac parte integranta din el, unde sunt detaliate conditiile și clauzele specifice de executare a contractului. Dupa mine, Romanul poate cere la orice ora rezilia acest contract, FARA SA PLATEASCA CATRE APASERV NICI UN LEU DESPAGUBIRI. La articolul 1 din anexa cuprinzand Dispoziţiile speciale – partea comună este prezenta obligatia furnizarii continue şi constante a Serviciilor. Sigur, compania poate invoca forta majora, dar asta merge la judecator pentru o saptamana, doua, maxim o luna. Faptul ca sase luni la rand nu s-a luat nici o masura, nici pentru a remedia situatia, nici pentru a cumpara apa de la alt furnizor pentru a alimenta mun. Roman deja inseamna incalcarea clauzelor contractului. Pentru ca tot in aceasta anexa se scrie negru pe alb:
    „Articolul 9 – Principii Generale
    9.1. Toate lucrările definite în Articolele 6 (Lucrările de Întreţinere) şi 7 (Lucrări de Înlocuire) ale Capitolului I de mai sus sunt efectuate de Operator fiind finanţate de Operator sau, în mod excepţional, de utilizator în acele situaţii prevăzute în Articolul 11 de mai jos, iar lucrările definite în articolul 8 cad în sarcina Autorităţii delegante.
    9.2. Operatorul este liber să definească metoda sa de finanţare, luând în considerare necesitatea echilibrului economic şi financiar al Serviciilor. Operatorul rămâne răspunzător pentru împrumuturile contractate, ÎN TOATE CAZURILE ÎN CARE CONTRACTUL DE DELEGARE EXPIRĂ SAU ÎNCETEAZĂ DIN VINA EXCLUSIVĂ A OPERATORULUI”
    De data aceasta Romanul nu mai poate fi oprit sa plece de la ApaServ. Pana la urma nu vad nimic rau ca romascanii sa aiba apa 24 de ore din 24 și la un pret mult mai mic decat acum. Problema este la Apaserv. Una grava. Daca Romanul cere reziliere unilaterala din culpa exclusiva a operatorului se va ajunge in instanta. Daca mun. Roman isi angajeaza avocati buni, sigur castiga. Iar asta va insemna ca pleaca fara sa plateasca nici un leu despagubire operatorului. Adica falimentul Apaserv.

  3. Confuzat spune

    Dle Iosub, cu apa nu ma prea pricep eu, dar cu juridicele cat de cat. Asa ca am cautat contractul de delegare, iar aici scrie negru pe alb:
    „Articolul 5 – Serviciile
    1. Serviciile în exclusivitate:
    Operatorul va avea dreptul exclusiv de a furniza serviciile publice de alimentare cu apă şi de canalizare pe aria de competenţă teritorială a autorităţii delegante. Serviciile în exclusivitate cuprind:
    – Captarea, tratarea şi distribuţia ape;
    – Colectarea şi epurarea apelor uzate;
    – Lucrări de extindere şi reabilitare în perimetrul de distribuţie a apei potabile şi în perimetrul de colectare a apelor uzate.”

    Eu de aici inteleg ca, prin contract, Apa Serv și-a asumat obligatia de asigura reabilitarea și chiar extinderea retelelor de distributie. Intrebarea este: de ce nu o face, daca are aceasta obligatie contractuala?

  4. Sandu spune

    O soluție urgentă de rezolvare este sa te muți la periferia orașului ( Dumbrava , Cut , Bistrița, Turturesti) sa -ți faci casa si sa devii independent. Asa am facut acum 4 ani. Folosesc numai curent electric 220 V.
    Poti sa – ti faci o casa cât apartamentul de 60 – 80 mp și vei fi muuuùlt mai linistit, relaxat si sănătos.

    1. Dan spune

      si apa de unde o luati?

    2. Lamurit spune

      Povesti nemuritoare. Apa de la Cut nu stiu daca este potabila, dar in Dumbrava si la Turturesti cine a facut analize la apa de fantana a aflat ca nu este potabila. In principal datorita concentratiei mari de nitrati si nitriti, dar sunt si alti parametri depasiti. Iar costurile pentru a o face buna de baut sunt de cateva zeci de milioane de lei, spre suta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate