Nadia Cîrcu, de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Piatra-Neamț, singurul profesor din România la Global Exchange Microsoft

0

Nadia Cîrcu, profesor la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Piatra-Neamț este Microsoft Innovative Expert Educator pentru al treilea an și a fost selectată să participe la evenimentul Microsoft Exchange Education (E2) din acest an care va avea loc la Paris, Franța, între 2 aprilie și 4 aprilie 2019. Dna. profesor este și ambassador eTwinning, Scientix, iar începând cu 2016 este Space Camp US și Space Station Ambasador.

Scopul evenimentului este de a aduna educatori din toată lumea pentru a discuta despre inovații și provocări în educație și despre modul în care tehnologia poate sprijini îmbunătățirea experiențelor de predare și învățare. Bursa de Educație Globală oferă, de asemenea, oportunități de creare a unei rețele la nivel mondial printre cei mai buni educatori și încurajează participanții să învețe unii de la alții despre utilizarea noilor tehnologii educaționale.

Invitația la acest eveniment internațional a fost facută în urma câștigării unui concurs lansat de Microsoft International – Tech Pill (pastila de tehnologie) pentru care a creat un videoclip și un Sway care au explicat cum a rezolvat  la clasă, cu ajutorul tehnologiei Microsoft,  una dintre problemele propuse, și a prezentat activități relevante  realizate cu elevii utilizând cursurile Microsoft Education Community.

Cum, anul acesta este singurul reprezentant al comunității profesorilor din România, va participa  împreună cu colegii de echipă din Senegal, Singapore, Arabia Saudită și India la realizarea unor proiecte  utilizând instrumentele Microsoft, Windows 10 și Teams și va demonstra abilitățile sale de utilizare a următoarelor instrumente educaționale: Minecraft, Flipgrid, Studio GHIJ, Micro:bit, realitatea virtuală și mixtă, instrumente pe care deja le folosește la clasă.

sursa foto: Nadia Cîrcu (arhivă personală)

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate