N-ai mai văzut așa propunere ipocrită ca cea lansată de PMP la Neamț…

9

Băieții aceștia cu sacouri și aere de politicieni intelectuali vin la noi la Neamț și parcă ne iau pe toți de proști.
Pe fondul unei prese locale foarte superficiale, unii politicieni își permit să vină cu tot felul de povești multe, penibile sau ipocrite, pe care nimeni nu le demontează pentru că așa e la noi, la Neamț.
Vineri, 23 septembrie, la o conferință de presă PMP, prin gura președintelui filialei s-a venit cu ideea ca în mediul rural primăriile să ofere internet gratuit. Din câte am observat, la momentul în care am adresat întrebări, ideea venea din zona deputatului Liviu Harbuz.
PMP își propune ca în toate comunele din județul Neamț să avem internet gratuit, wireless. Este un proiect pe care PMP și-l asumă” etc.

Ipocrizia fără margini vine din faptul că pe data de 22.12.2015 domnul deputat Liviu Harbuz a votat cu NU la propunerea legislativă a deputatului PSD, Alexandru Cordoș, care cerea un nou punct, 20, la Art 36 *wirles-bisericiAtribuţiile consiliului local* din legea 215/2001 care introducea o nouă atribuție a UAT-urilor: ”Accesul gratuit la internetul wireless în spațiile publice din mediul rural și din orașele mici, precum parcuri, piețe centrale, cămine culturale, școli, biblioteci, biserici.

Dacă asta nu e culmea ipocriziei, atunci ce e? Să te opui unei inițiative legislative care ar duce la acces gratuit la internet wireless în mediu rural și după aceea să vii cu o inițiativă care să ofere internet gratuit wireless în mediul rural.
Asta se poate întâmplă doar în cazul în care habar nu ai ce ai votat în Parlament sau în cazul în care crezi că aici în provincie nimeni nu urmărește procesul legislativ și poți  zice ce vrei tu că nimeni nu se prinde că ești ipocrit.

În conferința de presă am întrebat care e diferența între propunerea legislativă respinsă anul trecut și inițiativa pe care o scoate PMP-ul acum și nimeni nu a știut să răspundă, ceea ce ne facem să credem că, profund nepregătiți și mult prea superficiali, PMP-iștii nici nu știau de cealaltă propunere legislativă, ci doar au mers pe ideea că la țară merge să le spui că le dai internet gratuit, că țăranii ”pun botul la vrăjeală”.

Respingerea inițiativei din 2015 și votul negativ dat atunci de deputatul Liviu Harbuz au fost, zicem noi, corecte, deoarece lege-internet-freepropunerea legislativă era aberantă, UAT-urile neputând respecta reglementările în materie de securitate cibernetică, ca să nu mai spunem că unele primării au încă WC-ul în curte, iar până la internet gratuit mai au mulți pași de parcurs.

La acea vreme ziarpiatraneamt.ro s-a implicat ”proactiv” în procesul legislativ legat de această inițiativă, propunând și argumentând un amendament. Adică noi chiar am dezbătut pe bune inițiativa cu internetul gratuit in mediul rural nu am votat cu NU și am uitat ce am votat…

Am cam obosit să vedem zilnic tot felul de politicieni care cred că la Piatra-Neamț s-a răsturnat căruța cu proști și poți să le vinzi orice fel de gogoși. Sperăm ca pe viitor cei care propun ceva să fie cel puțin mai pregătiți și real ”proactivi” pe domeniul de activitate pe care vin cu propunerea. Este inacceptabil să ai o inițiativă pe orice domeniu de activitate fără să cunoști ce inițiative au mai fost pe același subiect, mai ales că la unele te-ai și opus.

Nu ar fi rău nici pentru nemțeni, dar mai ales nu ar fi rău pentru politicienii nemțeni, ca să nu se mai facă de râs, înainte de a mai propune ceva să facă o mică dezbatere publică reală în care oamenii simpli sau specialiștii să își mai dea cu părerea că poate politicienii aceștia nu or fi chiar așa deștepți pe cât se cred și poate nu le știu ei chiar pe toate.

Exemplul de mai sus nu este unul deosebit. Trebuie să recunoaștem că dacă luăm totul la bani mărunți vom găsi multe propuneri venite din mediul politic nemțean, propuneri care nu au nimic la bază, nu au nimic concret în spate, nu au soluții reale de finanțare și niciun inventar de vicii ascunse. Totul e superficial, dar făcut să sune idealist. Totul e cum să mai prostești încă o dată electoratul… Nu mai merge, domnilor. Nemțenii nu mai ”pun botul”… 65% dintre ei nici nu mai ies la vot, spunând ca nu au pe cine să voteze.

Iosub Robert

telegram ziar piatra neamt
Citește și
9 Comentarii
 1. anca spune

  …ramai interzis…Doamne oare ce fel de promisiuni mai au curajul sa faca????Cata nerusinare, lipsa de respect pentru locuitorii satelor care traiesc ca vai de ei…sa vedeti cum li se vorbeste de la” inaltimea „primariilor…ca unor slugi…

 2. Privitor spune

  Partidul „virginilor” basisti – la ce sa te astepti la ceva bun? Doar o cloaca de fomisti pusi pe pacaleala politica – gen PPDD parnaiasului trisor.

 3. MARCEL spune

  PAI Nea DORINE ! in cele 2 State enumerate de D vstra , la Fel Nu toti au Smartphone si Iphone , sa se lege la cap fara sa i doara ! Asta numai la noi in RO se poate , toata lumea face ,se pricepe la fabricat Smartphonu ri : E boda , Evolio , Allwiew etc Pe care Niste NEpriceputeanu sa dea Banutii , ptr a fi si Ei in Tendinte , Adica atunci cand , apuca sa iasa in Lume , la o Terasa , Pizza , film , sa poata pune bucata de plastic , in buzunaru itarilor Chinezesti , pe fesa oricare , numai sa se vada ca are accesoriu si treaba atunci cand ajung la locatia unde ar trebui sa se recreeze , Ei de regula 80 % fiind de acelasi calibru ca Fernando de la CS , Ori ca prietena lui Mallone , Cea care NU este O FALSA !

 4. catalin spune

  ce ar fi sa inceapa cu apa, canalizare, gaz metan si drumuri asfaltate pentru fiecare sat…apoi pot continua cu internetul gratuit

 5. cristi spune

  Avem de invatat: cum poti raspunde la o intrebare spunand ce doresti, fara ca intrebarea sa capete raspuns. Sunt debusolat complet. Craciun fercit!

 6. Ion Românu' spune

  Asta-i perversă „dă București”! Păcat că PMP ul s-a compromis acceptând traseisti cu doctrine diametral opuse. Asta dacă poate fi vorba de doctrine în politica românească.

 7. Dorin spune

  Toată lumea internet !?
  In urma unui studiu am constatat ca accesul gratuit afectează !
  – toată lumea Facebook minim 20 min/zi
  – toată lumea știri minim 30 min/zi
  – filme sau YouTube minim 40 -60 min/zi
  – desen animat minim 60 min /zi
  – alte accesari 20 min/zi
  Total aproximativ 190 min/zi adică 3 ore si 10 min navigare pe internet .
  Cine mai învață ? Cine mai citește o carte , cine mai muncește !
  Informația nu este controlată pe internet , fiecare publica ce dorește si ce interes are iar dintre noi sunt care nu știu sa selecteze ceea ce citesc sau văd !
  Exemplu !
  Austria , Germania …accesul la internet este controlat si la prețuri pe abonament ridicat .
  In mediul rural când ” tanti Florica ” va avea acces la internet vaca va muri in grajduri , găinile in coteț iar pe câmp Buruiana mai mare ca porumbul !😀
  Toată ziua navigam
  Si creierul ni-l spălam
  Cu Facebook si cu YouTube
  Mai departe Spune-ți voi

  1. stefan spune

   D-le Dorin , aveti dreptate, dar si d-vs ar trebui sa mai lasati internetul si sa cititi gramatica limbii romane!Se scrie „spuneti”, nu „spune-ti” in contextul de mai sus!

 8. AntiProști spune

  Corect. Bine punctat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate