Mutăm intersecțiile și trecerile de pietoni? Sau parcările?

7

Mai mulți șoferi pietreni s-au plâns de faptul că unele parcări blochează vizibilitatea în intersecții sau înainte de trecerile de pietoni.
Adevărul exprimat de șoferi este dincolo de orice îndoială deoarece pe lângă cei care parchează neregulamentar în multe locuri chiar parcările oficiale încurcă vizibilitatea fiind plasate la câțiva metri de intersecții sau chiar de o parte și de alta a trecerilor pentru pietoni.
Pasaje din lege : – Oprirea, staționarea și parcarea

Art. 174. – Se interzice oprirea voluntara a vehiculelor:
d) în curbe și în alte locuri cu vizibilitate redusa sub 50 m;
e) în locul unde este instalat indicatorul „Trecere pentru pietoni” sau pe marcajele de traversare pentru pietoni ori la mai puțin de 25 m înainte și după acestea;
g) la mai puțin de 25 m de indicatorul stației pentru mijloacele de transport public de persoane;

Art. 175. – Se interzice staționarea voluntara a vehiculelor:
a) în toate cazurile în care este interzisa oprirea voluntara;
c) pe drumurile publice cu o lățime mai mica de 6 m;
f) în pante și în rampe;

Am aflat că cei de la Poliție împreună cu firma Parking au desființat deja peste 100 de locuri de parcare dar, dacă ne uităm puțin mai sus la extrasele din lege, cred că mai au multă treabă de făcut. Poate ar trebui văzute puțin și locurile de parcare pentru taxiuri care sunt făcute uneori de o parte și de alta a trecerilor pentru pietoni și mai ales la cea de lângă Școala 4 unde tot sare câte un copil dintre taxiuri direct pe trecerea de pietoni.
Așteptăm cu mult interes ca cei de la poliție, împreună cu municipalitatea, să mai desființeze din parcări înainte de a se produce evenimente neplăcute.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
7 Comentarii
 1. cititor40 spune

  DEABEA ACUM VA DATI SEAMA CA ION ROTARU A FOST UNUL DIN CEI MAI BUNI PRIMARI AI ORASULUI.NICI NU VA IMAGINATI CATA MUNCA DE LAMURIRE A DUS SA NU FIE SCHIMBATA DESTINATIA IN MALL!!! SCOALA IONE SI VINO INAPOI LA PRIMARIE, IN PN .Cl putin eu ,voi face propaganda, cat voi putea pt asta.
  Comentariul meu ,la art.cu trecerea de la UNIC,in care sugeram d-lui as.Mizirligeanu Bogdan sa vada si PARCARILE pe str.care duce la politie pe cele de la bazin ,din fata ISU isi avea locul aici. Inca o data amenda primita pt.oprire voluntara, de cca.doua minute, a fost data conf.legii si nu o contest.Respectuos ii atrag atentia sa APLICE LEGEA PT. toata lumea si numai pt,doua persoane care l-au deranjat pe moment.Sanatate dle as MIZIRLIGEANU.

 2. legio spune

  De ani de zile tot scriu despre abuzurile administratiei locale la Codul Rutier, deabia acum ati vazut aceste abuzuri? Am ajuns sa platesc impozit pe terenul parcarii nominale chiar si pe carosabilul drumului , acolo unde sant trase doua linii se 0,5 m si scris numele autoturismului ? Locuri de parcare in curbe ,in intersectii,chiar si pe marcajul trecerii ptr pietoni, cand acelasi Cod Rutier precizeaza distanta la care poti opri sau stationa ,fata de curba,de intersectie , sau marcajul ptr pietoni dar notabilitatile orasului P N se pisa pe acest Cod Rutier ,bine inteles nebagate in seama de exemplara noastra Politie Rutier, care ar trebui sa ceara respectarea codului . Vreau sa specific ,acest Cod Rutier este o lege organica ,care nu poate fi modificata de consiliile locale ,ci numai de catre parlament. Prima institutie care ar trebui trasa la raspundere este Politia Rutiera ,care la randul ei trebuie sa fie intransigenta cu Consiliul local .

 3. Normalitate spune

  Cateva parcari subterane sau etajate ar rezolva problema, asta in cazul in care se vrea. Dar cum la noi NU SE VREA a progresa si a deveni tara civilizata, probabil va ramane asa … Primaria se face ca nu intelege situatia…

 4. Ioana spune

  De ce nu se fac parcari pe locurile fostelor centrale de cartier dezafectate si aflate in paragina? Si ideal ar fi sa le faca cu doua nivele pentru a elibera strazile si a avea in acest fe spatiu pentru benzi de bicicleta. Pasajele pietonale ar fi excelente, dar mai mult ca sigur ca nu se vor aloca bani pentru asa ceva.
  Oricum astea sunt fantezii. Nu ii duce capul si nici nu vor sa faca treaba. Se gandesc numai la cum sa fure. Nu vor face nimic altceva decat sa deseneze niste dungi noi pe asfalt.

  1. legio spune

   Ioana daca iti amintesti ,constructia inceputa de primarul Rotaru in piata centrala era ptr o parcare etajata dar a venit cacealmistul de Stefan care a schimbat destinatia cladirii si aceasta nu a fost folosita la capacitate niciodata ,asa ar fi trebuit cate o parcare supraetajata sau chiar doua ptr fiecare cartier dar daca nu ar fi fost la ,,comanda” orasului atata timp acest cacialmist ,poate s-ar fi facut,acesta a reusit sa bage orasul in faliment si banetul in conturi, bine inteles cu ajutorul consilierilor ,care sant aceleasi nulitati de zeci de ani,

 5. AndraS spune

  Planuri marete se zaresc la orizont: pasaj pietonal in centrul „perlei Moldovei”, mall-uri, samd, dar la parcari moderne, care sa mai aeriseasca orasul, nu se gandeste nimeni. Cartierul Precista poate fi oricand un Colectiv la scara mai mare, la cat de aglomerate sunt strazile pe care se inghesuie masini parcate „legal”. Firma cu parcarile e o capusa uriasa, care a confectionat parcari sub ferestrele oamenilor (desi legea interzice asta), a pus parcari pe buza trecerilor de pietoni (desi legea interzice asta), a facut din orasul acesta un labirint. Ne uitam la tarcurile cu gunoaie – la fel. Primaria tace si face. Face ce-o taie capul. Lucrari mega, in care se pot ingropa si spala bani.

 6. mi spune

  Cat de xxxxx sa fii sa marchezi ,unde ti se scoala , locuri de parcare? sI ASA PARCHEAZA FIECARE UNDE IL TAIE CAPUL , dar sa mai faci si contracte pe niste locuri CLAR ILEGALE ? !!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate