Mușcată de câine în timp ce se deplasa spre școală

0

Din păcate, câinii comunitari au ajuns din nou în atenția noastră. În timp ce mergea spre școală, o fetiță de 14 ani din Pîngărați a fost atacată de o cățea ce își avea puii în apropiere.

Mușcătura nu a fost foarte gravă, în schimb, sperietura bietului copil a fost destul serioasă. Fetița a fost transportată de către o vecină mai întâi la dispensarul comunal, apoi la serviciul primiri urgențe, pentru administrarea vaccinului antirabic. Deloc plăcut.

Femelele sunt foarte periculoase în perioada alăptării puilor, acestea atacând pe neașteptate pe oricine se apropie de locul unde sunt puii.

Fenomenul înmulțirii efectivului de câini comunitari este foarte greu de controlat, mai ales dacă nu există implicare civică. Ei sunt acceptați și hrăniți de către cei ce locuiesc în zonă, dar cei care se implică sunt foarte puțini sau inexistenți.

Există programe de sterilizare gratuită, susținute de către ONG-uri de profil, care ar putea rezolva în mare parte problema înmulțirii necontrolate, doar cu puțină implicare din partea noastră.

Este păcat că se întâmplă evenimente de genul acesta și cei afectați sunt de obicei copiii.

Teoretic, câinele nu este vinovat, el atacând instinctiv dacă se simte amenințat. Deoarece costurile pentru a-i strânge și hrăni într-un adăpost sunt destul de ridicate, administrația locală nu reușește să rezolve definitiv această problemă, mai ales că periodic apar alți câini aduși și abandonați din ale zone.

Cristian M.

Sursa foto : Diana Dobrescu

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate