Moldova, rosie ca sangele

0

Conform unui comunicat de presa emis de Sistemul de Gospodarire a Apelor Neamt, in cursul zilei de marti, 1 noiembrie, s-a primit o sesizare privind colorarea suspecta a apelor raului Moldova (culoare rosie), in zona podului de pe DN2(E85), la intrarea in Roman.


Specialistii s-au deplasat la fata locului pentru a preleva probe de apa in vederea analizei de laborator. In urma analizelor s-a constatat prezenta unui micropoluant, antracen, care face parte din categoria substantelor periculoase, insa fara a depasi limita maxima admisa. De asemenea, au fost anuntate si autoritatile responsabile in acest sens.

Investigatiile au depistat faptul ca pe un teren viran aflat in zona de centura a municipiului Roman au fost depozitati saci continand coloranti din industria textila. Circa 30 kg de coloranti au fost aruncate intr-o gura de vizitare a canalului de colectare a apelor pluviale.  Prin interventia IJSU Neamt s-a eliminat sursa de poluare.

In prezent, Politia Roman a demarat o ancheta pentru a indentifica responsabilul.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate