Moldova – o drama

0

Va prezentam un film documentar in memoria victimelor regimului comunist din Basarabia. Abordarea documentarului este una istorica, dar si emotionala, intrucat prezinta marturii ale detinutilor politici, oameni pusi in situatia de a pleca sau a ramane in Basarabia dupa cedarea catre URSS.

Spiritul romanesc a fost profund afectat de urmarile celui de-al doilea razboi mondial, caci totul porneste de pactul de neagresiune incheiat pe 23 august 1939 intre Germania nazista si URSS. Aceasta din urma isi recunoaste inca de atunci interesul pe care il avea fata de Basarabia, pentru a recupera pierderea ce a suferit-o in urma unirii din 1918.

Filmul explica drama Basarabiei de a fi mingea marilor puteri, denaturarea culturii romanesti, a limbii romanesti si rapirea libertatii romanilor de a se uni cu tara mama, eliminarea elitelor din Basarabia, Bucovina de Nord si Tinutul Hertei pentru a nu mai exista un control al acestora fata de populatia debusolata. Controlul absolut il detinea URSS. Insa, poate drama cea mai mare este data de crimele care au avut loc in toata aceasta perioada de preluare a controlului asupra Moldovei, sangele varsat pentru pamant si limba.

Vizionati in continuare un documentar dramatic despre ceea ce se numeste acum Moldova.

{}

M.I.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate