Modificari privind ordinul de plata pentru achitarea taxelor catre stat

2

Conform Ordinului MFP nr. 2007/2013 publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 789 din 16 decembrie 2013, a fost modificat ordinul de plata pentru Trezoreria Statului, noul model fiind  valabil incepand cu data de 1 ianuarie 2014.

Noul model de ordin de plata va fi folosit de catre firmele si institutiile statului care isi efectueaza platile catre si de la Trezoreria Statului.

Astfel, se introduc doua noi rubrici in cuprinsul ordinului de plata: „Cod angajament” si „Indicator angajament”. Aceste rubric vor fi completate de catre entitatile publice care sunt inrolate in sistemul „Controlul angajamentelor bugetare”.

Ordinul de plata pentru Trezoreria Statului va fi utilizat pentru achitarea impozitelor, taxelor si a altor obligatii, inclusiv restituiri din finantarea anilor precedenti datorate bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale de stat, bugetelor locale, bugetelor fondurilor speciale, bugetului Trezoreriei Statului, bugetelor de venituri proprii ale institutiilor publice, inclusiv a sumelor datorate Ministerului Finantelor Publice.

De asemenea, acest model de ordin de plata va fi utilizat si pentru achitarea sumelor ce reprezinta contravaloarea serviciilor prestate, bunurilor livrate si a lucrarilor executate, in contul institutiilor publice, precum si in scopul tranferului in conturile proprii deschise la institutiile de credit sau, dupa caz, la Banca Nationala a Romaniei al sumelor incasate in conturi deschise la Trezoreria Statului si alte plati efectuate din aceste conturi, conform legislatiei in vigoare.

Ordonatorii de credite vor utiliza ordinul de plata pentru Trezoreria Statului in vederea achitarii impozitelor, a taxelor, precum si a altor obligatii ce sunt datorate catre bugetul de stat, catre bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetului Trezoreriei Statului, bugetelor locale si bugetelor fondurilor speciale.

Ordinul de plata pentru Trezoreria Statului va fi folosit si in vederea achitarii tuturor obligatiilor catre furnizori si creditori, sume pentru transferuri si subventii, restituiri de venituri bugetare incasate necuvenit.

In acelasi timp, ordinul de plata pentru Trezoreria Statului va fi folosit de catre Ministerul Finantelor Publice si unitatile desentralizare in urmatoarele scopuri:

– restituiri de venituri bugetare incasate necuvenit

– compensari si regularizari din bugetul de stat si din celelalte bugete;

– virari de sume din fonduri publice gestionate de Ministerul Finantelor Publice in numele statului, inclusiv plati pentru datoria publica interna si externa, rambursari de credite, precum si alte plati.

Textul integral al ordinului il puteti gasi aici: Ordinul MFP nr 2007/2013.

 

 

 

 

2 Comentarii
  1. ticu spune

    Ar fi bine sa le mai dam peste mana la autoritati, ca prea sau obisnuit sa ne bage mana in buzunar.

  2. cititor ziar de piatra neamt spune

    Eu personal astept o GREVA FISCALA.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate