Modificări aduse Codului Fiscal în ceea ce privește TVA

0

Potrivit noilor modificări la normele de aplicare a Codului fiscal, persoanele impozabile care au avut codul de înregistrare în scopuri de TVA anulat  în baza prevederilor art. 316 alin. {11) lit. a) – e) și h) din Codul fiscal,  care se înregistrează în scopuri de TVA conform art. 316 alin. (12) din  Codul  fiscal,  își pot exercita  dreptul  de deducere pentru  achizițiile de bunuri și/sau servicii efectuate în perioada în care au avut codul  de înregistrare în scopuri de TVA anulat,  prin înscrierea TVA:

în primul decont de taxă prevăzut Ia art. 323 din Codul fiscal depus după reînregistrare sau,

– într-un  decont ulterior.

Deducerea TVA se efectuează în limitele și condițiile prevăzute Ia art. 297 –302 din Codul fiscal, chiar dacă. factura nu cuprinde  codul de înregistrare în scopuri de TVA al persoanei impozabile.

După  înregistrarea în scopuri  de  taxă conform art. 316 alin. (12) din Codul fiscal, persoana impozabilă trebuie  să  emită facturi în care  să înscrie distinct TVA colectată aferentă  livrărilbr de bunuri/prestărilor de servicii taxabile efectuate în perioada în care au avut codul de înregistrare în scopuri de TVA anulat, care nu se înregistrează în decontul de taxă depus conform  art. 323 din Codul fiscal, în secțiunea ”Taxa pe valoarea adăugată colectată”.

Mai multe informații aici: anunt modificari norme TVA iunie 2017.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate