Modificarea legii privind indemnizaţiile pentru mame

0

Noua lege care aduce modificări indemnizaţiilor pentru mame, și care intră în vigoare în luna iulie, stabileşte un plafon minim de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimiul an anterior naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din salariul minim. Astfel, începând cu luna iulie, indemnizaţia minimă pentru mame va fi de 1.062 de lei pe lună (adică 85% din valoarea salariului minim, care va fi de 1.250 de lei brut în iulie).

Conform noii  legi: „Indemnizaţia lunară prevăzută la alin. (1) se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată”.

Această indemnizaţie se acordă până la împlinirea vârstei de doi ani, iar dacă mamele se întorc la muncă mai repede, vor primi un stimulent de 50% din valorea indemnizaţiei minime, adică 530 de lei pe lună.

Sursa: www.zf.ro.

indemnizatie mame

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate